Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

L'Obra Social 'la Caixa' destina 18.000 euros a un projecte d'interculturalitat i acció social a les comarques gironines

+ Notícies  -  05/01/2018  -  16:27

Fomentar la convivència ciutadana intercultural i el desenvolupament social és l'objectiu d'aquest programa de l'Obra Social "la Caixa", que concedeix ajudes a entitats socials de tot l'Estat espanyol


OS la Caixa

OS la Caixa



L'Obra Social "la Caixa" ha concedit ajudes per valor de 18.000 euros a una entitat de la demarcació de Girona, concretament de la ciutat de Salt, que promou projectes socials que han estat seleccionats en la convocatòria d'Interculturalitat i Acció Social 2017. Aquesta aportació tindrà com a beneficiàries directes prop de 100 persones en situació o risc de vulnerabilitat social.

A Catalunya, l'aportació en la convocatòria d'aquest any supera els 688.000 euros dirigits a les 27 entitats seleccionades i més de 15.000 beneficiaris. En el conjunt de l'Estat, la xifra d'inversió enguany assoleix als 2,5 milions d'euros destinats a 101 entitats socials, que arribaran a 56.519 persones.

Aquesta convocatòria contempla cinc línies d'actuació, entre les quals hi ha la convivència ciutadana intercultural, la gestió de la diversitat, l'èxit escolar, la promoció d'hàbits saludables, la prevenció de la violència, la mediació i la gestió de la diversitat:


• 49 projectes de convivència ciutadana intercultural, gestió de la diversitat, participació social i enfortiment comunitari: persegueixen promoure la convivència intercultural, la integració i la participació social de les persones, enfortir actituds que promoguin el diàleg entre cultures, el reconeixement mutu dels seus valors i la necessitat de superar prejudicis, estereotips i actituds xenòfobes.


• 20 projectes èxit escolar i implicació familiar en el procés educatiu: té com a objectiu promoure la igualtat d'oportunitats, afavorint la implicació de les famílies en el procés educatiu, en col·laboració amb centres educatius i altres recursos socials.


• 16 projectes de promoció d'hàbits saludables i prevenció d'addiccions: educació i prevenció en relació a conductes de risc i hàbits de consum no saludables relacionats amb les drogues, alcohol, sexe, alimentació, etc.


• 16 projectes de prevenció de les diverses formes de violència: Violència de gènere, sexual, intrafamiliar, en l'entorn escolar, etc.

La convocatòria d'Interculturalitat i Acció Social s'emmarca en el Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials, que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa". En total, aquest any es preveu destinar més de 19,8 milions d'euros al programa d'ajuda a projectes d'iniciatives socials que atenen diferents àrees, sempre amb el propòsit d'oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

Un 72% dels projectes preveuen treball a la llar per enfortir la seva implicació en el procés educatiu. En total, es treballarà amb 3.488 famílies. En una altra vessant, un 81% dels projectes treballessin per a l'enfortiment del teixit social comunitari.

A NIVELL ESTATAL
Amb una inversió de 2.526.840 euros, l'Obra Social "la Caixa" ha seleccionat 101 projectes d'Interculturalitat i acció social que arribaran a més de 56.519 persones

Per a la selecció dels projectes, a més d'avaluar els objectius, la metodologia i l'impacte previst, també s'ha valorat la complementarietat amb els recursos existents en el territori, el suport de l'Administració i la col·laboració efectiva entre les entitats a través del partenariat, la participació dels destinataris, el voluntariat i la implicació de la comunitat on es desenvolupen.

El president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé, ha expressat el seu agraïment a totes les entitats que han participat en aquesta convocatòria: "El suport i la contribució de les persones que treballen diàriament en les entitats socials i les ONG és el capital més important que tenim. L'entrega i l'entusiasme amb què aquestes persones treballen cada dia per fer d'aquesta una societat més justa els fa absolutament imprescindibles", assenyala el president de la Fundació Bancària "la Caixa".

Convocatòries d'ajuts a projectes socials 2017

Les línies d'actuació de les Convocatòries 2017 donen continuïtat a les establertes el 2016:

Promoció de l'autonomia i atenció a l'envelliment, la discapacitat i la dependència
Projectes que fomenten la qualitat de vida, independència i autonomia de les persones amb discapacitat o d'aquelles que, per raons d'envelliment o malaltia, pateixen un deteriorament de les seves capacitats i la seva salut.

Lluita contra la pobresa infantil i l'exclusió social
Projectes que promouen el desenvolupament educatiu i social de nens, nenes i joves, així com la igualtat d'oportunitats per a persones en situació vulnerable i de pobresa, sempre potenciant la família com a nucli actiu de tots els seus integrants.

Habitatges temporals d'inclusió social
L'accés a l'habitatge significa l'accés a una autonomia plena per a col·lectius en risc d'exclusió. Aquesta convocatòria es dirigeix a entitats que treballen per garantir aquest dret a persones amb discapacitats o en situació vulnerable.

Inserció sociolaboral
Projectes d'inserció sociolaboral per a persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social. També hi són convidades entitats que milloren l'ocupabilitat i la creació de llocs de treball.

Interculturalitat i acció social
La convivència ciutadana de cultures diferents en espais comuns és imprescindible per construir una societat justa. Convocatòria per a entitats que treballen per la participació social, l'enfortiment de les comunitats, la prevenció de la violència i la mediació.

Acció social en l'àmbit rural
Les àrees rurals suposen reptes específics per la baixa densitat de població i l'envelliment demogràfic. Els projectes d'aquesta convocatòria hauran de promoure l'autonomia de les persones grans i dependents i treballar per la inserció sociolaboral de persones de totes les edats en el camp.

Premis "la Caixa" a la innovació social

Un any més, l'Obra Social "la Caixa" farà un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, per implementar nous models d'intervenció social o de gestió, o per aportar una visió transformadora de la societat, amb la tercera edició dels Premis "la Caixa" a la Innovació i Transformació social.

Deu premis de 15.000 d'euros suposaran un impuls extra per a cadascun dels projectes seleccionats per respondre als reptes actuals i per mostrar capacitat per modificar una problemàtica social d'una manera sostenible.

Obra Social: 510 milions de pressupost

El compromís de l'Obra Social "la Caixa" amb les necessitats de la societat en la qual desenvolupa la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels seus trets més definitoris des del seu naixement el 1904, continua més vigent que mai. L'entitat treballa amb un objectiu ineludible: contribuir a la construcció d'una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més les necessiten.

D'acord amb aquests principis i objectius, l'entitat manté el 2017 la mateixa voluntat de consolidar i intensificar la tasca de l'Obra Social. Això es tradueix en un augment del seu pressupost fins a arribar als 510 milions d'euros, davant els 500 dels nou anys anteriors. Globalment, la Fundació Bancària "la Caixa" va impulsar el 2016 prop de 50.000 iniciatives, de les quals es van beneficiar més de 10,5 milions de persones.

La inversió es focalitza prioritàriament en el desenvolupament de programes socials amb vocació transformadora. La lluita contra la pobresa infantil, el foment de l'ocupació entre col·lectius vulnerables, l'envelliment actiu i saludable de la gent gran i l'atenció a malalts avançats segueixen sent les línies prioritàries de treball. L'aposta per la investigació i el coneixement, així com el suport a la cultura, són també senyes d'identitat de la institució.

ASSOCIACIÓ VALENTES I ACOMPANYADES
L'objectiu d'aquest projecte és donar suport a noies adolescents i joves que pateixen l'amenaça d'un matrimoni forçat enfortint-les emocionalment, capacitant-les educativa i professionalment amb un acompanyament sostingut, ferm i responsable per a ser capaces de resistir les conseqüències de la seva decisió i desenvolupar-se com a persones lliures.
Import concedit: 18.000€
Beneficiaris directes: 95


Autor: Redacció


#girona


#girona #obrasocial





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...