Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

La campanya de la Cooperativa Agrícola de Banyoles permet recollir 1.800€ per Oncolliga

Pla de l'Estany  -  09/01/2018  -  14:14

Els diners es destinaran als serveis d'ajuda i suport a les dones afectades de càncer de mama que l'entitat ofereix a les comarques gironines


Campanya de la Cooperativa Agrícola de Banyoles (CAB)

Campanya de la Cooperativa Agrícola de Banyoles (CAB)



La Cooperativa Agrícola de Banyoles (CAB) ha donat a la Fundació Oncolliga Girona els diners recaptats en la campanya solidària que va fer durant la primavera i la tardor del 2017 i amb la qual van aconseguir tenyir de rosa molts camps de les comarques gironines. La campanya, pionera a Catalunya, consistia a animar els pagesos a embolicar les seves bales de farratge amb plàstic de color rosa, el color que s'identifica amb la lluita contra el càncer de mama, en lloc dels tradicionals plàstics negres, blancs o verds. D'aquesta manera s'aconseguia un doble objectiu: donar visibilitat a la lluita contra la malaltia i recollir fons per ajudar les persones afectades, ja que el plàstic rosa tenia un sobrecost en qualitat de donatiu a la Fundació Oncolliga Girona.

Anabel Morales, gerent de la CAB, ha volgut fer molt d'èmfasi en l'esforç que han fet els pagesos en un moment molt complicat per a ells. "El sector ramader-lleter ho està passant molt malament per culpa de les pressions econòmiques de les grans multinacionals i pel clima i, per tant, cal agrair-los que paguessin un sobrecost per bobina, per petit que fos", ha assenyalat.

Finalment es van vendre un total de 400 bobines a pagesos d'arreu de les comarques gironines, però també de la Seu d'Urgell i d'Andorra, amb les quals es van cobrir de plàstic rosa unes 10.000 bales de farratge. Gràcies a diversos col·laboradors, especialment a Distribució Jaume Marés, la Cooperativa Sant Antoni de la Miranda de Sant Joan de les Abadesses i la Cooperativa La Pirenaica de la Seu d'Urgell, i a aportacions de particulars que van voler posar-hi el seu gra de sorra, es van poder recaptar un total de 1.803€.

Els impulsors de la campanya valoren molt positivament la implicació del sector en la campanya, motiu pel qual tenen previst repetir-la durant aquest 2018. "Esperem que la pròxima primavera puguem veure encara molts més camps tenyits de color rosa", ha assenyalat la gerent del CAB.

L'acte d'entrega del xec amb el donatiu va tenir lloc el passat 5 de gener, vigília de Reis, amb la presència de la delegada de la Fundació Oncolliga Girona a Cornellà de Terri, Júlia Vila, i de representants de la Cooperativa Agrícola de Banyoles i de l'empresa Distribució Jaume Marés. Vila va demanar als impulsors de la iniciativa que fessin arribar l'agraïment de l'entitat a tots els que han participat en la campanya i va explicar que els diners es destinaran a finançar els serveis que l'entitat ofereix a les persones afectades de càncer de mama, com ara el suport psicològic, el drenatge limfàtic, els grups de gimnàs o el banc de perruques.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles #oncolliga





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...