Notícies més llegides




OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

DinàmiG gestionarà aquest 2018 els projectes que donaran feina a 61 persones a Olot i comarca

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  11/01/2018  -  14:11

50 persones aturades de llarga durada trobaran feina l'any 2018 gràcies als plans ocupacionals


Plans ocupacionals

Plans ocupacionals



El Servei d'Ocupació de Catalunya ha resolt favorablement les peticions de DinàmiG (Ajuntament d'Olot i Consell Comarcal de la Garrotxa) per a diferents programes de plans ocupacionals. Les resolucions del SOC permeten contractar 50 persones en situació d'atur de llarga durada que realitzaran treballs de millora de la ciutat d'Olot i diferents municipis de la comarca al mateix temps rebran formació durant l'horari laboral.

La responsable del Servei d'Ocupació d'Olot, Lídia Fernández, ha explicat que "de les persones que es beneficiaran dels plans ocupacionals, 14 es contractaran gràcies a projectes de millora de la neteja extraordinària de la ciutat, 13 en programes de jardineria en la millora de l'espai entre la font de les Tries i la font de Noc, vora riu i el volcà Montsacopa, 4 en projectes de paleteria en la millora d'accessibilitat i ferm de les voreres d'Olot, 11 formaran una brigada que donarà servei a diferents municipis de la comarca, 4 joves realitzaran tasques administratives i tècniques a diferents àrees de l'Ajuntament d'Olot i 4 més com a tècnics treballant projectes en benefici de la millora de la ciutat".

Ja s'ha contractat a les primeres 32 persones i la resta de contractacions es faran al llarg d'aquest any. El 54% de les persones contractades fins al moment són majors de 50 anys i 4 d'elles són joves contractats en la modalitat de pràctiques en el marc de la garantia juvenil perquè puguin adquirir una primera experiència relacionada amb els seus estudis.

El SOC també ha resolt favorablement dos programes més que permeten que des de l'àrea d'ocupació de DinàmiG al Mas les Mates es pugui oferir el servei d'orientació i intermediació laboral a tota la comarca amb la contractació de 5 tècnics i també ha resolt 6 programes enfocats al desenvolupament local en temes de promoció d'esdeveniments, turisme, dinamització comercial, polígons i suport a municipis que permetran contractar 6 tècnics més.

Pel que fa al mercat de treball, l'any 2017 ha acabat a Olot amb 1449 persones a l'atur, un 10,28% menys que l'any 2016 on n'hi havia 1615. La taxa d'atur es situa al 8,46%, el nivell més baix des de l'agost de 2008 que estava situada al 8,11%. Pel que fa a la comarca de la Garrotxa l'any 2017 ha acabat amb 2118 persones a l'atur, un 10,82% menys que un any enrere i la taxa es situa al 7,76%. Pel que fa a l'afiliació de la Seguretat Social, a Olot el mes de novembre de 2017 (últimes dades disponibles) hi havia 11.811 persones afiliades a Olot, 291 més que un any enrere. El regidor de Promoció Econòmica d'Olot, Estanis Vayreda, ha explicat que "l'objectiu és continuar treballant per reduir les xifres d'atur i donar resposta a les necessitats dels nostres ciutadans".

Addicionalment el SOC també donarà suport econòmic a DinàmiG per a la realització de tres estudis estratègics: un per assentar les bases per a la constitució d'un Consell per a la Formació Professional i Ocupacional a la Garrotxa, un altre per desenvolupar de forma consensuada amb els actors del territori els objectius i accions concretes en l'àmbit de les polítiques actives d'ocupació i el desenvolupament local en els propers anys, i un tercer per definir una estratègia i accions a curt i mig termini per adaptar els recursos turístics a les necessitats dels col·lectius amb discapacitat, desenvolupant així una oferta turística per a tothom.
 


Autor: Redacció


#olot


#olot #lagarrotxa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...