Notícies més llegides



Política


Barcelona

Roger Torrent (ERC) relleva a Forcadell com a president del Parlament

Política  -  17/01/2018  -  14:26

Durant la sessió plenària també s'ha escollit els presidents, vicepresidents i secretaris de la Mesa de la cambra catalana


Parlament

Parlament



A l'espera de la decisió de Carles Puigdemont, avui s'ha inaugurat la 12ª legislatura del Parlament amb l'elecció de Roger Torrent com a substitut de Carme Forcadell. El nou president del Parlament de Catalunya ha obtingut més vots que José María Saavedra (Ciutadans): 65 vots davant dels 56 de Saavedra. Roger Torrent -d'ERC i nascut a Girona- s'ha convertit en el president del Parlament més jove de la història amb només 38 anys.

"És tot un honor ser la segona autoritat del país però també una responsabilitat", ha assegurat Torrent en el seu primer discurs. Durant la seva intervenció, el republicà ha volgut recordar als tres diputats empresonats: Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez. Tampoc s'ha oblidat de l'expresident Carles Puigdemont i els consellers destituïts pel 155, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret i Toni Comín.

La sessió plenària també ha servit per constituir la Mesa d'Edat, conformada pel diputat més vell, Ernest Maragall i els més joves, Gerard Gòmez i Ruth Ribas. "És la primera vegada que es celebra una sessió constitutiva amb la bancada del 'govern' buit", ha explicat Maragall. L'exconseller d'Ensenyament també ha criticat al Govern central. "L'1-O serà recordat com el dia en el qual la ciutadania es va fer amo del seu destí. Per això l'Estat ha prescindit del diàleg", ha afegit Maragall.

Finalment s'han escollit els membres de la Mesa del Parlament. Els vicepresidents seran Josep Costa (Junts per Catalunya) i José María Espejo-Saavedra (Ciutadans), i els secretaris seran Eusebi Campedpadrós (Junts per Catalunya), David Pérez (PSC), Joan Garcia (Ciutadans) i Alba Vergés (ERC). Precisament la Mesa del Parlament, en contra dels informes dels lletrats, ha permès el vot delegat dels diputats presos. Aquesta iniciativa ha estat rebutjada per Ciutadans i PP, mentre que el PSC hi ha acabat donant suport.
 


Autor: Redacció


#parlament #catalunya


#parlament,





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...