Notícies més llegides



Política


Girona

Veray critica que el govern de Girona s’ha intentat saltar el reglament de la comissió del nomenclàtor

Política  -  17/01/2018  -  21:09

Assenyala que "la proposta de canvi de nom de la Plaça Constitució per Plaça 1 d'Octubre del 2017 només serveix per seguir creant crispació i enfrontament en la societat gironina, una postura del tot irresponsable per part de l'alcaldessa de Girona, qui ostenta la màxima representació de la ciutat"


Concepció Veray

Concepció Veray



La portaveu del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha criticat avui que "el govern de la ciutat de Girona s'ha intentat saltar el reglament de la comissió del nomenclàtor que vam aprovar tots, als plens de l'Ajuntament". Veray ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació després que s'hagi hagut de suspendre la comissió que havia de debatre el canvi de nom de la Plaça Constitució de Girona per Plaça 1 d'Octubre del 2017.

En aquest sentit, la portaveu del PPC a l'Ajuntament ha assenyalat que "nosaltres esperàvem que fossin impol·luts en el compliment del reglament, i per això abans de la comissió se'ns hauria d'haver fet arribar a tots els grups un informe de caràcter previ per part de la comissió tècnica per tal de poder-lo consultar, valorar i a partir d'aquí emetre la nostra opinió i el nostre vot". "Això no ha estat així i quan ho he posat sobre la taula, se'ns ha fet colar com a informe un escrit del cap d'àrea de l'UMAT, on explica quin any es va construir la plaça Constitució, on diu que la plaça no té numeració i que hi ha un element que s'hauria de canviar", ha afegit.

En aquesta línia, Veray ha remarcat que "aquest escrit no contempla els requisits que ha de tenir l'informe regulat en l'article 9 del reglament", ja que segons s'especifica, "aquest informe ha de contenir els antecedents de la proposta, la proposta de denominació fonamentada i documentada amb les possibles indicacions derivades de la llei de memòria històrica, el plànol de situació del vial i l'espai proposat -això sí que hi era avui-, la proposta de numeració, que no s'escau, la previsió d'ubicació de la retolació de la plaça, i qualsevol altra documentació que s'hagi de remetre a la comissió per la seva aprovació".

Així mateix, la portaveu del grup municipal del PPC a l'Ajuntament ha assegurat que "si en la propera sessió de la comissió se'ns torna a presentar el mateix escrit com si fos l'informe previ demanarem empara i un informe sobre el mateix i la validesa dels acords de la comissió, al secretari de l'Ajuntament".

D'altra banda, Veray s'ha mostrat totalment contrària al canvi de nom de la plaça i ha recordat que, com ella, "hi ha una gran majoria de gironins que no se senten còmodes amb això perquè no volen renunciar a la Carta Magna". "Aquesta proposta només serveix per seguir creant crispació i enfrontament en la societat gironina, una postura del tot irresponsable per part de l'alcaldessa de Girona", ha destacat.

Per tot plegat, Concepció Veray ha lamentat "la posició de prepotència i de sectarisme polític de Marta Madrenas que hem viscut avui a la comissió" i li ha tornat a demanar que "deixi de comportar-se com una hooligan de l'independentisme i del separatisme radical, i comenci a actuar com l'alcaldessa de tots els gironins".


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...