Notícies més llegides



+ Notícies


Sant Julià de Ramis

El Consell Comarcal impulsa el 3r 'Al Gironès, llegim!' per fomentar la lectura a 14 municipis

+ Notícies  -  02/02/2018  -  14:29

La presentació de la campanya ha tingut lloc aquest matí a Sant Julià de Ramis amb la presència de la consellera de cultura del Consell Comarcal del Gironès, Maria Mercè Roca; l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, i representants d'alguns dels ajuntaments que participen en la iniciativa


Presentació 3r 'Al Gironès, llegim!'

Presentació 3r 'Al Gironès, llegim!'



Marc Puigtió



Maria Mercè Roca




Posar en comú i ordenar les diferents activitats relacionades amb la lectura que es porten a terme a diferents localitats del Gironès és l'objectiu de la iniciativa 'Al Gironès, llegim!' que organitza el Consell Comarcal amb la col·laboració de 14 municipis i del Servei Comarcal de Català del Gironès (CNPL). La presentació de la campanya ha tingut lloc aquest matí a Sant Julià de Ramis amb la presència de la consellera de cultura del Consell Comarcal del Gironès, Maria Mercè Roca; l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, i representants d'alguns dels ajuntaments que participen en la iniciativa.

"El que fem amb 'Al Gironès, llegim!' és posar sota un paraigües totes les activitats lectores que molts ajuntaments del Gironès ja van fent", ha comentat Maria Mercè Roca, que ha afegit que "les ordenem, les compartim i, si cal, les repetim. El que volem és que la gent faci cultura. Són temps complicats, en els quals la gent va a la presó o a l'exili per les seves idees, i la manera de fer front a aquesta barbàrie és amb cultura i més cultura. Volem que la gent sigui més crítica i que no se la pugui manipular".

La consellera de cultura del Consell Comarcal del Gironès ha reconegut que "és tasca de les administracions ajudar tant com es pugui als municipis que donen l'oportunitat de llegir als seus ciutadans". Roca ha agraït la implicació dels ajuntaments –"cada vegada hi ha més pobles que s'apunten a la iniciativa de llegir" –, així com dels tècnics i tècniques dels diferents consistoris i de tothom que hi dóna suport.

'Al Gironès, llegim!' té una durada de tres mesos, fins a l'abril, i el programa d'activitats inclou presentacions de llibres, contes pels més petits, recitals de poesia, exposicions i clubs de lectura, entre moltes altres, que es poden consultar a www.algironesllegim.com. En aquesta edició s'incorpora el municipi de Sant Martí de Llémena, mentre que es mantenen Bescanó, Cassà de la Selva, Celrà, Cervià de Ter, Fornells de la Selva, Llagostera, Madremanya, Medinyà, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sarrià de Ter i Vilablareix.

Pere Pujolràs, regidor d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis, ha comentat que el municipi està "compromès amb la cultura i la lectura" i ha dit que l'objectiu que es plantegen és "fer que la lectura surti dels llocs habituals, com l'escola i la biblioteca, i es faci present a tot el poble per fer un municipi més format i més crític". Pujolràs ha posat de manifest que la passejada literària per la muntanya de Sant Julià és l'activitat amb més èxit de les que organitzen any rere any. En aquesta ocasió se celebrarà el 7 d'abril, de les 10 del matí a la 1 del migdia.

A la presentació de 'Al Gironès, llegim!' hi ha assistit també el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, Jordi Estefanell; la tècnica de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Vilablareix, Marta Angelats, i la regidora de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Fornells de la Selva, Cristina Puigdevall. Tots tres han destacat la implicació dels seus municipis amb la iniciativa i han fet referència a algunes de les activitats que organitzen com una gimcana familiar (Sarrià de Ter), dues caminades literàries i els padrins lectors (Vilablareix) i lectura als més petits i unes visites a càrrec de Càritas (Fornells de la Selva), entre moltes altres.

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, ha tancat l'acte expressant la seva confiança que la tercera edició de la iniciativa "sigui un èxit a tots els pobles que s'hi ha apuntat".


Autor: Redacció


#girones


#girones





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...