Notícies més llegides



Baix Empordà


Palamós

El Palamós Optimist Trophy-Nations Cup tindrà un impacte econòmic de mig milió d'euros

Baix Empordà  -  13/02/2018  -  16:05

550 vaixells de 30 països participaran a la regata baixempordanesa


Presentació

Presentació



El 29 International Palamós Optimist Trophy-13 Nations Cup, regata que se celebrarà en aigües de la badia de Palamós del 15 al 18 de febrer, comptarà un any més amb 550 vaixells –el màxim permès pels organitzadors- procedents de 30 països.

La regata palamosina s'ha convertit en un referent mundial, i ho demostra el fet que des de fa més de dos mesos que es va tancar la inscripció després d'arribar als 550 vaixells, i se n'han quedat més de 100 en llista d'espera i deixarà un impacte econòmic de forma directa de més de mig milió d'euros.

Es tracta de la segona regata més nombrosa del món en vaixells –Optimist- d'una mateixa classe, després del Lago di Garda Meeting Optimist (Itàlia).

Miquel Aviñó, vice-president del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós (CNCB-VP), organitzador de la regata, ha fet un repàs del principals números pel que fa a la participació i ha destacat les dues grans novetats: "Aquest any hi haurà un dia més de competició, passant de tres a quatre dies. El motiu principal és el fet que es puguin disputar el màxim de proves, ja que hi haurà fins a cinc grups amb 110 vaixells cadascú d'ells", el segon és tecnològica, ja que s'ha creat una APP per a dispositius mòbils "per la que es podrà seguir en viu la competició amb notificacions amb les informacions més rellevant, l'Anunci de Regata, passant pels resultats en temps real y poder seguir la flota en viu i en directe des del mateix camp de regates".

Josep Pujols, representant de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, ha destacat el fet que "l'impacte econòmic per a Palamós i localitats del voltant en aquesta temporada de l'any, és molt important. Hi ha un estudi en què s'ha calculat que les 1.300 persones que hi prenen part, esportistes, entrenadors i acompanyats, fan una despesa mitjana d'uns 350 euros on està reflectit directament al sector serveis com són l'hoteleria, el comerç i el transport. Això fa que s'allargui la temporada turística d'una manera considerable".

Josep Maria Isern, vicepresident de la Federació Catalana de Vela, ha deixat molt clar "el paper que juga Palamós i el seu club en el món de la vela amb dues regates de tant nivell mundial com són el Palamós Optimist Trophy i la Christmas Race. Això vol dir que les coses es fan molt bé, si no els esportistes no tornarien".

Lluís Puig, alcalde de Palamós, ha tancat l'acte celebrat al Museu de la Pesca, destacant que "la vela és l'esport més representatiu de Palamós i el que té més repercussió internacional. És important que segueixi vigent la col.laboració de l'àmbit privat i el públic. Pel municipi competicions esportives com aquestes són fonamentals".

La logística per a una regata d'aquestes característiques no és gens fàcil. Per començar com les instal·lacions del Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós, organitzador de l'International Palamós Optimist Trophy, no poden acollir a un nombre tan elevat d'embarcacions, per petites que puguin ser les d'Optimist. Tot es concentra a la platja de Palamós, un espai ampli, molt gran i sobretot còmode per als participants i acompanyants, ja que compta amb tots els serveis necessaris i és al mateix centre de la ciutat, la qual cosa fa que sigui molt més accessible tant per als participants com per a la resta de públic.

 


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...