Notícies més llegides



Andorra


Andorra

El Servei d’Atenció Domiciliària atén 56 nous usuaris des del traspàs al Govern

Andorra  -  13/02/2018  -  17:11

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, també ha destacat que des que el Govern va assumir el SAD s’ha ampliat el servei que es dona als usuaris, des de les 7 fins a les 22 hores segons les necessitats, i també en caps de setmana


Govern d'Andorra

Govern d'Andorra



La segona reunió de la Comissió Nacional de Benestar Social ha tingut lloc aquest dimarts i ha estat centrada en la presentació de la nova Àrea d’Autorització, acreditació i inspecció social i sociosanitària i el balanç del Servei d’Atenció Domiciliària des que es va fer el traspàs dels Comuns al Govern.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha donat la benvinguda a la reunió, que ha estat presidida pel ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, i ha comptat amb la participació dels ministres de Salut, Carles Alvarez, i d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. A més, hi han participat les secretàries d’Estat de Justícia i Interior, Ester Molné, i d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll. Per part dels comuns han assistit a la reunió representants de les set corporacions.

Pel que fa al Servei d’Atenció Domiciliària, se n’ha fet un balanç positiu, per l’augment de 56 nous usuaris, i per les bones valoracions d’aquests. Així, des del moment del traspàs del servei, quan hi havia 167 usuaris, s’han incrementat fins a 223 persones ateses actualment.

A més, durant el mes de desembre del 2017, es va realitzar una enquesta de satisfacció on els usuaris i els seus familiars van valorar el servei. En aquest sentit, 146 usuaris van qualificar el servei com a excel•lent, 50 com a bo, 2 com a acceptable, i 25 persones no van respondre l’enquesta.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, també ha destacat que des que el Govern va assumir el SAD s’ha ampliat el servei que es dona als usuaris, des de les 7 fins a les 22 hores segons les necessitats, i també en caps de setmana.

D’altra banda, en la reunió també s’ha presentat l’Àrea d’Autorització, acreditació i inspecció social i sociosanitària, que es va crear el 28 de juny del 2017 amb la missió de vetllar perquè les prestacions tècniques de serveis socials i sociosanitaris compleixin els criteris de seguretat, qualitat i eficàcia establerts a la llei. Així, s’ha exposat que durant el 2018 s’establiran els mecanismes d’inspecció per a les guarderies, de manera que es duguin a terme inspeccions a totes les guarderies del país.

La metodologia de control i inspecció dels centres socials i sociosanitaris es basa en la valoració global del funcionament dels centres, mitjançant l’avaluació dels locals, els equipaments, la gestió i l’organització del centre, la planificació dels recursos humans, les característiques de l’atenció oferta i els sistemes de qualitat implantats pels mateixos centres. A més de la normativa aplicable a l’activitat dels centres, l’Àrea també incorpora recomanacions basades en guies de bona pràctica reconegudes internacionalment.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...