Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

L'entitat Semega, de la Diputació de Girona, promou el genotipatge de 1.479 vedelles de 33 granges gironines

+ Notícies  -  09/03/2018  -  14:58

Conèixer el genotip de cada vedella permet als ramaders la millora genètica de les explotacions i optimitzar la recria


Assemblea

Assemblea



L'entitat Semega, de la Diputació de Girona, ha promogut durant el 2017 el genotipatge de 1.479 vedelles de 33 granges gironines. Aquesta actuació ha estat possible gràcies al Pla d'Incentivació del Genotipatge, que han impulsat conjuntament la Diputació, amb una aportació de 21.405 euros, i AFRIGI (Associació de Frisona de Girona), amb 6.560 euros. L'ajut s'ha implementat en forma de copagament i ha permès als ramaders disposar, per 15 euros, d'una prova que té un cost real de 30.

Carles Salgas, diputat de Semega de la Diputació de Girona, ha explicat els bons resultats del Pla d'Incentivació durant la celebració de l'assemblea anual d'AFRIGI, que ha tingut lloc aquesta setmana a l'auditori de l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries) a Monells (granja de la Diputació). El diputat també ha avançat que, arran de l'èxit del programa, aquest 2018 la Diputació augmentarà la seva aportació a 25.000 euros, amb la intenció expressa de donar suport, sobretot, a les granges de mida petita i mitjana.

El genotipatge és una tècnica que, basant-se en mostres de cartílags, sang o pèl d'una vedella acabada de néixer, permet determinar-ne amb una fiabilitat del 75 % les futures característiques productives i morfològiques (fertilitat, longevitat, facilitat del part, resistència a la mastitis i altres malalties). Això facilita que els ramaders optimitzin la gestió de la recria i la genètica de les explotacions.

Semega

Els Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (Semega) de la Diputació de Girona es van crear l'any 1970 amb l'objectiu de donar suport al sector ramader de les comarques gironines mitjançant activitats d'assessorament tècnic, de desenvolupament tecnològic i de formació i divulgació. A la finca Camps i Armet, de Monells, hi ha les oficines de Semega i també la granja que la Diputació va cedir a I'IRTA.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...