Notícies més llegides



Alt Empordà


Garriguella

Garriguella es prepara per a la 21a Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l'Empordà

Alt Empordà  -  10/03/2018  -  14:07

La cita, un esdeveniment que porta unes 2.000 persones al poble, se celebrarà el 30 i 31 de març


Fira de la Garnatxa i el Brunyol

Fira de la Garnatxa i el Brunyol



Garriguella es prepara per a la 2a1 de la Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l'Empordà, que se celebrarà coincidint amb la Setmana Santa. Amb els brunyols i la garnatxa empordanesos com a protagonistes, la cita tornarà els dies 30 i 31 de març. El regidor de Festes i Esports de Garriguella, Ernest Padern, destaca que és una fira "plenament consolidada i que va a més" amb dues dècades de trajectòria i una cita important per al poble, per la que poden arribar a passar unes 2.000 persones, i per això és clau la implicació de tothom.

"Entitats i veïns col·laboren activament en la fira, de la desena de parades de brunyols que hi ha, la majoria són obra de la gent del poble, i el mateix passa amb els cellers. A més hi ha veïns que ens ajuden a fer les vendes dels tiquets", apunta l'edil.

Divendres 30 l'esdeveniment arrencarà als jardins del Celler Trobat amb l'actuació de l'arpista local Emelyne Lobel, i seguidament el periodista i escriptor Sebastià Roig donarà el tret de sortida a la fira amb el pregó inaugural. Tot seguit hi haurà degustació de brunyols i garnatxa.

El dia fort de la fira, però, serà el dissabte 31. Durant tota la jornada es podran degustar tota mena de brunyols elaborats pels diferents col·lectius de la vila i garnatxes dels cellers locals i dels pobles veïns, a més de passejar i comprar pel mercat d'alimentació i artesania.

Adults i menuts podran gaudir d'activitats com una cercavila de gegants i grallers, un tast de vins i garnatxa dirigit per Julià Plana al celler Maset Plana o exposició de la col·lecció de samarretes blaugranes propietat de Carles Mir, de la P.B. Almogàvers Empordà. "La penya del Barça ha estrenat una seu social a la seu del Sindicat i allà es farà l'exposició, que és molt completa", indica Padern.

També hi hauria una batucada amb els tambors del Cap de Creus, sardanes amb la cobla La Principal de Garriguella i l'actuació castellera Els Vailets de l'Empordà. Una zona infantil amb inflables, llits elàstics i passejades en burro a càrrec de l'Ampa Joaquim Guifré i la presentació del llibre "Aeròdroms republicans de Girona, 1936-1939" completen el programa.

 


Autor: Redacció


#garriguella #garnatxa #brunyol


#garriguella #garnatxa #brunyol





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...