Notícies més llegides



La Selva


Sant Hilari Sacalm

El Via Crucis de Sant Hilari inicia el compte enrere

La Selva  -  27/03/2018  -  20:26

La representació, acte cabdal del programa de Setmana Santa, se celebrarà aquest divendres a partir de les nou del vespre


Setmana Santa a Sant Hilari

Setmana Santa a Sant Hilari



Un dels esdeveniments assenyalat amb vermell intens a les agendes dels gironins -i gent d'arreu- per Setmana Santa és el Via Crucis vivent de Sant Hilari Sacalm, declarat Festa Patrimonial d'Interès Nacional. Des de fa més de tres segles, la localitat selvatana conserva amb cura la tradició processional fins al punt de convertir l'acte en una de les manifestacions més populars del territori, una rellevància que s'ha assolit amb el temps amb escenes com el Calvari, una representació situada als afores de la vila que a través de la gran interpretació dels soldats romans i l'excel·lent il·luminació i acústica aconsegueix captivar els presents any rere any.

En aquesta edició, precisament, i amb la voluntat d'enfortir el Via Crucis, la programació de Setmana Santa del municipi contindrà moltes activitats i propostes relacionades amb l'acte estrella. Així ho assenyala el regidor hilarienc Jordi Moragas, que concreta que durant aquests dies la localitat estarà farcida "d'activitats que arribin a tothom". "Hem procurat que les propostes girin al voltant del Via Crucis o de la vida romana: des de tallers de corones o de trenes fins a altres activitats al centre del poble", diu l'edil.

Segons Moragas, el que es pretén és acompanyar la part lúdica de les jornades d'aquests dies amb una altra "part pedagògica". Per aconseguir-ho, entre altres mesures, l'Ajuntament ha decidit utilitzar alguns dels locals buits del poble per adaptar-hi tallers o d'altres activitats.

La programació

El programa d'activitats de la Setmana Santa de Sant Hilari de Sacalm ja està omplint de propostes la localitat des del passat 19 de març. Aquest cap de setmana vinent, però, és el període que aglutina la majoria dels esdeveniments previstos. Un exemple el trobem aquest dijous, quan es realitzaran diverses activitats de naturalesa diferent: des d'una jornada de portes obertes al Museu Guilleries (de 11h a 13h i de 17h a 19h) fins al tret de sortida de la quarta Trobada d'autocaravanes; un 3x3 de bàsquet; fira amb atraccions o un concert de Setmana Santa amb la participació de la coral Laetare de Calella i Amethysta (a les 20.30h a l'església).

El divendres, per la seva banda, lluirà la seva condició de dia festiu amb iniciatives per a tots els gustos i edats, ja sigui el 21è Concurs de Pintura Ràpida, una fira artesanal, un concurs instagramer relacionat amb el Via Crucis o la tercera edició del Museu del Via Crucis, però serà la representació del Via Crucis vivent (21h) el que esdevindrà l'autèntic plat fort de la diada.

La programació tampoc s'aturarà durant el cap de setmana. Així, durant el dia de dissabte la fira d'atraccions i el trenet turístic compartirà protagonisme amb una visita a l'Hostal Fulgarolas Espai d'Art o tallers de robòtica, mentre que el diumenge les passejades amb poni, l'obra teatral 'Diner negre' i l'itinerari 'El tresor d'en Serrallonga' s'emportaran tot el protagonisme. L'Aplec de Joanet, el dilluns, servirà per abaixar el teló d'un intens programa festiu.


Autor: Redacció


#santhilari #setmanasanta


#santhilari #setmanasanta





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...