Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles acaba el nou embarcador a l'estany per la barca Tirona

Pla de l'Estany  -  29/03/2018  -  14:27

És una passarel·la prefabricada subjectada per pilots de 12 metres, dels quals 8 metres estan enfonsats sota terra de l'Estany


Passarel·la d’amarratge de la Tirona

Passarel·la d’amarratge de la Tirona



Aquest dimecres al vespre s'ha acabat d'instal·lar la nova passarel·la d'amarratge de la Tirona per pujar a la barca amb accés directe des del passeig Darder, a l'altura de l'Oficina de turisme. És una passarel·la prefabricada amb subjecció de pilots, seguint els criteris dels enginyers navals. Els pilots es van clavar a través d'una plataforma flotant de 15 metres que va fer els forats per clavar els pilars que subjecten l'embarcador. Els pilars medeixen 12 metres, dels quals 8 metres estan enfonsats sota terra de l'Estany. L'última part de l'obra era la porta d'accés que es va col·locar aquest dimecres.

L'objecte de la instal·lació de l'embarcador és la de proporcionar un bon amarratge pel patró de l'embarcació de la Tirona, per l'embarcament i desembarcament dels passatgers que realitzen els viatges turístics i proporcionar l'atracament segur quan l'embarcació queda amarrada fora de servei, amb una majori protecció del vent. Tot plegat serà una millora del servei i per la seguretat dels usuaris. A més, la barca serà més visible al públic que visiti Banyoles. Aquest projecte de nou embarcador ha costat uns 46.000 euros.

El regidor d'Urbanisme de Banyoles, Albert Tubert, ha explicat que "amb el nou embarcador guanyem amb seguretat i amb la comoditat d'accés dels usuaris de la barca Tirona directament des del passeig".

L'Ajuntament de Banyoles prèviament a l'embarcador va acabar les obres de reforma de la mota de l'Estany esfondrada des de fa uns anys al costat de l'Oficina de Turisme de l'Estany. Es va reformar i reconstruir el tram de mur perimetral de l'Estany. Al mateix temps s'ha garantit la profunditat d'1,80 metres per aconseguir el pas correcte de l'embarcació i preparar la instal·lació de l'embarcador.

Els dos projectes estan promoguts per l'Ajuntament de Banyoles però s'ha inclòs en una iniciativa del Consell Comarcal del Pla de l'Estany per englobar diversos projectes turístics de diferents municipis amb una subvenció del 50% a través de la taxa turística de la Generalitat de Catalunya.
 


Autor: Redacció


#banyoles #pladelestany #tirona #embarcador


#banyoles #pladelestany #tirona #embarcador





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...