Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

La Diputació de Girona participarà en el futur Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

+ Notícies  -  04/04/2018  -  15:41

La baronessa Thyssen ha destacat 'Mediterráneo', de Joaquim Sunyer, i 'La catedral dels pobres', de Joaquim Mir, com els quadres més destacats que es podran veure a l'exposició permanent al futur museu de Sant Feliu de Guíxols


La Diputació dona suport al futur Museu Carmen Thyssen

La Diputació dona suport al futur Museu Carmen Thyssen



Pere Vila




La Diputació de Girona donarà suport al futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, que està previst que sigui una realitat l'any 2020. El president de la corporació, Pere Vila, ha presentat aquest matí l'acord de participació en la creació d'aquest equipament i la presència de la Diputació en el patronat que el gestionarà, on també hi seran presents l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la Generalitat de Catalunya.
"Es tracta d'un museu importantíssim per a les comarques gironines, i el que presentem avui és la translació d'una idea local que esdevindrà un referent cultural" a Girona, ha comentat Pere Vila, que ha agraït l'aposta de la baronessa Thyssen per tirar endavant el projecte. "La baronessa i el seu equip tenen una gran estima per la nostra terra i per Sant Feliu de Guíxols". El president de la Diputació de Girona ha reconegut que "avui és un dia important per a la cultura a les comarques gironines".

El futur Museu Carmen Thyssen tindrà la seva seu al monestir de Sant Feliu de Guíxols. Les obres de construcció de l'equipament està previst que comencin al segon semestre de l'any 2019 i tindran una durada d'un any, segons ha explicat l'alcalde del municipi, Carles Motas, que ha recordat que el juliol del 2017 l'Ajuntament i la baronessa Thyssen van signar la cessió gratuïta, per 20 anys, de les obres de pintura catalana que formaran el fons pictòric i artístic del futur museu. "Es tracta d'una de les col·leccions d'obra catalana dels segles XIX i XX més importants del món", ha dit Carmen Cervera.

La baronessa Thyssen ha destacat 'Mediterráneo', de Joaquim Sunyer, i 'La catedral dels pobres', de Joaquim Mir, com els quadres més destacats que es podran veure a l'exposició permanent al futur museu de Sant Feliu de Guíxols. L'equipament comptarà amb un espai per mostres temporals "que faran que sigui un museu molt viu", ha assenyalat Motas, que ha expressat la seva satisfacció pel fet que el municipi formi part de la "Galàxia Thyssen, juntament amb Madrid, Màlaga i Andorra". En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que el museu ha tingut un important impacte econòmic a la ciutat andalusa i s'ha mostrat confiat que passarà el mateix "a Sant Feliu i a Girona". Carles Motas, que ha agraït el suport que ha rebut en tot moment de la Diputació i del seu president, ha destacat que el Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols complementarà en un futur no gaire llunyà "l'oferta cultural de primer nivell" de les comarques gironines. La creació del museu tindrà un cost d'uns 7 milions d'euros i en el seu finançament hi participaran l'Ajuntament, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i empreses privades.

Carmen Cervera ha explicat que hi haurà una cooperació total entre els quatre museus Thyssen i ha lloat l'entorn on es construirà aquest equipament: "El meu lloc preferit al món és Sant Feliu de Guíxols, Girona i l'Empordà. Són el millor lloc per viure". La baronessa ha fet referència als altres museus Thyssen i ha destacat que el d'Andorra, obert l'any passat, va ser declarat per la premsa el 2018 com "un dels 10 més importants del món per visitar", que el de Màlaga "està plenament consolidat" i ha permès la renovació del seu entorn, mentre que amb el de Madrid encara no han signat la renovació del conveni anual.


Autor: Redacció


#museuthyssen


#museuthyssen





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...