Notícies més llegides



Política


Blanes

ERC de Blanes escull Àngel Canosa com a candidat a l'alcaldia

Política  -  06/04/2018  -  22:49

L'actual portaveu del grup municipal explica que l'objectiu de la formació de cara a les eleccions de 2019 és fer "una política per a tothom"


ERC de Blanes escull Àngel Canosa

ERC de Blanes escull Àngel Canosa



Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Blanes ha escollit aquest vespre l'actual portaveu del grup municipal de la formació a l'Ajuntament de Blanes, Àngel Canosa, com a alcaldable de cara a les eleccions municipals que s'han de celebrar l'any vinent. L'elecció s'ha efectuat mitjançant un dels procediments que preveu el Reglament de les Municipals 2019: unes primàries externes, un mecanisme que permet que qualsevol persona militant o simpatitzant que consti formalment a la base de dades del partit pugui participar en l'assemblea amb dret a vot.

Canosa, advocat de professió i portaveu republicà al Consell Comarcal de la Selva, ha estat escollit cap de llista sense oposició, tenint en compte que cap altre militant ha presentat la seva candidatura. En concret, l'alcaldable ha obtingut gairebé la totalitat dels vots -excepte un-, un suport que el torna a situar com a cap visible de la formació en uns comicis locals -ja va ser el candidat l'any 2015-. Amb l'elecció del seu candidat a l'alcaldia blanenca, ERC considera que ha assolit així una de les exigències cabdals que té amb la ciutadania: "oferir un model de ciutat i una alternativa ferma de govern per a la ciutat".

"Ara fa quatre anys l'objectiu ja era el de construir un Blanes republicà i fer una política d'esquerres a l'Ajuntament, una política per a tothom, i el que volem ara és fer un pas endavant en aquest projecte: l'any 2015 vam obtenir 2 regidors i ens vam quedar molt a prop del tercer, i ara volem continuar amb aquesta dinàmica de feina de carrer, d'acostar-nos a tots, des dels ciutadans fins a associacions, col·lectius, entitats, empreses o gremis", explica Canosa abans de precisar que en aquest moment no pensen en els possibles resultats dels futurs comicis locals: "Ara és moment de consolidar el grup, això és el que ens engresca a tirar endavant".

En relació a l'actual context polític que es viu a Catalunya, i com això pot augmentar la rellevància de les eleccions locals, Canosa és concís: "Fins que tots els presos polítics no estiguin a casa seva amb les famílies la situació no serà normal, és inimaginable. Vull pensar que quan encarem els comicis del 2019 tot això ja haurà passat, vull imaginar-me que es recuperarà la justícia a Espanya i que totes les famílies ja tindran la seva gent a casa, però això no impedeix que el projecte d'ERC, sempre, ha començat en els municipis. Els municipis, de fet, són la manera per fer la república, i de mica en mica la nostra presència als pobles i ciutats s'està consolidant, no només a Blanes o a la Selva, sinó també arreu del país".

Les eleccions del 2015

En les anteriors eleccions municipals celebrades l'any 2015 ERC va obtenir un total de 1.711 vots (11,44%), uns resultats que es van traduir en dos regidors: el mateix Canosa, com a número 1, i Albert Sanz, com a número 2. La formació va entrar al govern municipal després d'un pacte amb el llavors alcalde Miquel Lupiáñez (PSC), però les desavinences dels republicans amb la gestió del batlle durant els fets ocorreguts durant l'1-O van empènyer a la formació i a l'altre soci de govern, CiU, a trencar l'aliança.


Autor: Redacció


#blanes


#blanes





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...