Notícies més llegides




Andorra


Andorra

Andorra i França refermen la bona col·laboració fronterera en la lluita contra el tràfic il·lícit de mercaderies

Andorra  -  08/04/2018  -  17:06

Albert Hinojosa iJean Michel Pillon han explicat que aquesta cooperació entre els dos cossos permetrà establir les mesures d’operativitat de treball conjunt




El director general del Departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, i el director regional de Duanes de Tolosa del Llenguadoc, Jean Michel Pillon, s’han reunit avui a la duana de Portà, on han posat de manifest la bona col·laboració existent entre Andorra i França en matèria de control fronterer, i en la lluita contra el contraban entre els dos països. La trobada ha comptat amb la presència de l’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero.

La cooperació transfronterera en matèria policial i duanera fa anys que existeix, i és plasmada en el conveni pactat entre Andorra i França el 2014, que ha entrat en vigor el passat 1 d’abril. Durant la visita a Andorra del ministre d'Acció i Comptes Públics francès, Gérald Darmanin, el passat 16 de març, es va signar un protocol de cooperació conjunta de lluita contra el contraban.

L’eradicació del tràfic il·lícit de mercaderies és una de les prioritats principals compartides per Andorra i França. Així ho han refermat i recordat Albert Hinojosa i Jean Michel Pillon, a la duana de Portà, on efectius dels cossos duaners d’Andorra i França han realitzat, conjuntament, controls de vehicles, en el marc de la cooperació conjunta de lluita contra el contraban de tabac i el tràfic de mercaderies il·lícites.

Albert Hinojosa iJean Michel Pillon han explicat que aquesta cooperació entre els dos cossos permetrà establir les mesures d’operativitat de treball conjunt: coordinar millor els controls, intensificar l’intercanvi de la informació conjunta, i millorar el coneixement de les xarxes de contrabandistes i la seva manera d’operar, i en conseqüència com actuar millor contra ells. També han reiterat que tot i que la col·laboració entre Andorra i França en matèria de duanes i policial fa anys que es ve realitzant, la nova situació, amb l’entrada en vigor del conveni i l’aplicació del protocol, oficialitza aquesta cooperació i aporta un nou estatus institucional.

El director general del Departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, ha recordat que entre els objectius d’aquest any del departament destaca la lluita contra el tràfic il·lícit dels productes del tabac. En aquest sentit, ha exposat que s’ha previst la incorporació de 12 nous agents (7 al 2018 i 5 al 2019) i que s’està estudiant fer una vigilància aèria, més enllà del punt fronterer.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...