Notícies més llegides



Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Castelló d'Empúries executarà les cinc actuacions més votades al pressupost participatiu

Alt Empordà  -  12/04/2018  -  14:12

La regidora de Participació Ciutadana ha expressat la seva satisfacció per la resposta dels veïns i ha reconegut que ara "caldrà fer una valoració de totes les fases del procés per veure què ha funcionat i que cal millorar per al futur"


Pressupostos participatius

Pressupostos participatius



Salvi Güell



Anna Massot




L'adequació del parc del Trabuc, fent-hi una zona de pícnic i un parc infantil, és l'actuació que més suport ha rebut en la votació popular final dels primers pressupostos participatius de Castelló d'Empúries. El resultat l'han donat a conèixer aquest matí l'alcalde del municipi, Salvi Güell, i la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, que han valorat de forma molt positiva la participació ciutadana. "Vam començar el procés amb moltes propostes, més de 600, i hem acabat amb un total de 499 persones que han anat a votar, el que representa un 5,53% dels censats a Castelló d'Empúries majors de 16 anys que tenien dret a fer-ho", ha dit Güell, que destaca que "si tenim en compte altres processos participatius que s'han fet en altres municipis, ens trobem a la banda alta de la participació, així que estem contents". En total s'han registrat 1.358 vots, ja que tothom podia votar per un màxim de 3 projectes dins de les 20 propostes finalistes.

L'actuació al parc del Trabuc, que ha rebut un total de 162 vots, té un cost estimat de 40.000€. L'Ajuntament de Castelló havia destinat una partida de 125.000€ per a les propostes amb més suport popular, així que també podrà tirar endavant altres projectes com impulsar un tram de carril bici dins el terme municipal (127 vots, 20.000€); instal·lar un porxo a l'escola El Bruel (110 vots, 15.200€); construir un skatepark a Empuriabrava (106 vots, 35.000€), i instal·lar una tirolina al passeig de les Oques (104 vots, 15.000€). "La suma dels cinc projectes guanyadors és de 125.200€, que gairebé coincideix amb la bossa de diners prevista", ha comentat Anna Massot. La regidora de Participació Ciutadana ha expressat la seva satisfacció per la resposta dels veïns i ha reconegut que ara "caldrà fer una valoració de totes les fases del procés per veure què ha funcionat i que cal millorar per al futur".

Per tirar endavant els cinc projectes més votats, l'Ajuntament de Castelló ha d'aprovar les despeses previstes, ha d'adjudicar les obres i les ha d'executar. Salvi Güell confia que totes estiguin acabades abans del 31 de desembre d'aquest any, però assenyala que si això no és possible, s'enllestiran a l'inici del 2019. La bona acollida dels pressupostos participatius ha animat el consistori a engegar una segona edició "al més aviat possible, per així poder incloure els projectes més votats al pressupost. En cas contrari, farem com aquest any i hi destinarem una quantitat concreta". Els veïns podran presentar en aquest nou procés les actuacions que no han estat seleccionades, o proposar-ne de noves. "Nosaltres ens mirarem amb bons ulls totes les propostes que s'han fet en aquesta primera edició i, si les trobem interessants, les podem tirar endavant nosaltres mateixos. Ha sigut una pluja d'idees i ens serveix per veure què vol la gent", ha comentat l'alcalde.

El procés es va posar en marxa el passat mes d'octubre i a la primera fase s'hi van presentar més de 600 propostes per part dels ciutadans, de les quals van passar el tall un total de 48 que complien amb tots els requisits: ser viables tècnicament, ser considerades inversions i que no superessin el pressupost màxim de 125.000€. D'aquestes 48, un Fòrum Ciutadà obert a tothom en va seleccionar les 20 finalistes, que els veïns han pogut votar entre el 19 de març i el 6 d'abril.


Autor: Redacció


#castello


#castello #pressupost





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...