Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

Comencen les actuacions per transformar l'antic camp de futbol de Fèlix Farró de la Devesa en un espai d'estada i descans

Actualitat Girona  -  16/04/2018  -  16:35

S'anivellarà i s'adequarà el sòl per sembrar-hi herba de prat amb baix nivell de manteniment


Presentació actuacions Fèlix Farró

Presentació actuacions Fèlix Farró



Avui han començat les actuacions per transformar l'antic camp de futbol de Fèlix Farró, al parc de la Devesa, en un espai d'estada i descans que permeti diversificar els usos de la zona. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, han presentat aquest matí l'inici de les obres i algunes de les properes actuacions que es portaran a terme al parc.

Les obres a l'antic camp de futbol, d'una superfície aproximada de 15.000 metres quadrats, consistiran principalment a anivellar i adequar el sòl per sembrar-hi herba de prat i convertir l'espai en un prat sec amb un baix nivell de manteniment, ja que no requerirà d'una instal·lació de reg. Les primeres accions se centraran a gratar el terra de sauló que hi ha actualment a la zona, després que dies enrere ja s'haguessin tret les porteries per motius de seguretat.

A continuació es posarà terra vegetal al sòl i es farà una sembra amb gespa rústica de lleguminoses i gramínies. També s'actuarà a la zona que ocupaven les antigues instal·lacions del camp de tir, d'uns 2.600 metres quadrats. Les actuacions s'han adjudicat a Construccions Pere Miquel SA per un import de 37.004,22 euros (IVA inclòs). El termini màxim d'execució de les obres és de quatre mesos.

"Les actuacions que hem començat avui són la conseqüència real de posar un parèntesi a la tramitació del pla especial de la Devesa, ja que això ens permet treballar de forma efectiva i intensa per tenir un parc urbà, transitable, que es pugui viure, amable, tal com vol la ciutadania", ha afirmat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

A banda d'aquesta acció, properament es treballarà també en demandes ciutadanes com la creació d'un parc de salut, que s'ubicarà a la zona del Camp de Mart i que ha estat reclamat per l'Associació de Veïns de la Devesa. També s'actuarà per crear un circuit workout, "que recuperarà, d'alguna forma, l'essència circuit del Colacao però que serà diferent, per exemple, en el fet que es concentraran les instal·lacions per fer exercicis en un sol espai, que s'ha d'acabar de definir", ha explicat el regidor Narcís Sastre.

Per últim, es treballarà al Camp de Mart per convertir l'espai en una "zona oberta, d'estada, permeable, perquè la gent se'l faci seu", ha remarcat Sastre. Per aconseguir-ho, es plantaran arbres, es trauran diverses barreres i s'eliminaran algunes estructures de l'espai. En aquest sentit, es demoliran les antigues dutxes del camp de frontó i tennis i un transformador que actualment es troba en desús.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...