Notícies més llegides



La Selva


Arbúcies

El castell de Montsoriu obrirà al públic cada dia pel pont de l'1 de maig

La Selva  -  25/04/2018  -  14:55

Del dijous 26 d'abril al dimarts 1 de maig, Montsoriu estarà obert de les 10 h del matí a les 19 h de la tarda




El castell de Montsoriu obrirà al públic cada dia pel Pont de l'1 de maig, concretament del dia 26 d'abril a l'1 de maig. L'horari serà de les deu del matí a les set de la tarda. Si bé la venda d'entrades es farà fins una hora abans de l'hora de tancament, és a dir, les sis de la tarda.

El nombre de visitants durant aquests tres mesos i mig ha estat molt bo i més d'ençà que van ampliar les hores d'obertura el passat mes de març amb el canvi d'horari. Des de Setmana Santa, el nombre de visitants ha anat augmentat de forma progressiva cada cap de setmana, a excepció dels que el temps no ha acompanyat.

Per això, des del Consell Comarcal de la Selva i el Patronat, es va posar en marxa una campanya de comunicació que s'allargarà fins al mes de juny perquè el castell de Montsoriu rebi una molt bona afluència de visitants durant aquest període de temps, que és considerat com a temporada alta per al castell amb una clara aposta pel turisme de proximitat i el públic de la Catalunya Nord.

Perspectives optimistes

Pel que fa a les previsions per a aquest 2018, tal com ja es va anunciar a inicis del mes de gener, el Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu tenen la voluntat que el nombre de visites del castell continuï creixent. Per això s'ha anat treballant en diferents àmbits per millorar els serveis i l'oferta al públic amb una revisió i millor senyalització i adequació del camí d'accés al castell.

Així mateix, s'ha treballat en noves publicacions que ajudin a conèixer el monument.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i la presidenta del Patronat del Castell de Montsoriu, Raquel Reyner, es mostren convençuts que el nombre de visitants continuarà creixent durant l'any 2018. En aquest sentit, han recordat que els resultats assolits durant l'any 2017 els fan ser molt optimistes davant la nova temporada. Balliu i Reyner han assenyalat que continuaran treballant perquè Montsoriu assoleixi l'esplendor que li pertoca i se'l reconegui com un dels monuments arquitectònics més importants del gòtic català.

L'horari de visites al castell de Montsoriu, que actualment és de dijous a diumenge, s'ampliarà tant en el nombre de dies com en els horaris d'obertura del recinte, ja que està previst que durant els mesos de juliol i agost s'obri de deu del matí a set de la tarda, de dilluns a diumenge.

Rècord de visitants durant l'any 2017

Un total de 16.283 persones van visitar el castell de Montsoriu durant l'any 2017, amb la qual cosa s'ha assolit un nou rècord de visitants anuals des de l'obertura del recinte al públic l'any 2011.
Si bé el castell només s'obre de dijous a diumenge, la xifra de visitants s'ha tornat a incrementar durant l'any 2017 respecte a l'any anterior -va rebre un total de 16.056 visitants durant l'any 2016-, i això ha fet que es mantingui la progressió en el coneixement i la popularització del gran castell gòtic de Catalunya. Així, durant el 2017 hi ha hagut un 42% de visites sense guia i la resta amb guiatges -organitzats pel Museu Etnològic del Montseny-, un 20% de visitants en grups escolars i un 38% de resta de visites.

Durant l'any 2017 es va aconseguir un rècord de visites en un sol mes amb 2.771 visites durant el mes d'abril, gràcies a la gran afluència de visitants que hi va haver durant els dies de Setmana Santa, en què es van registrar més de dos mil visitants. El dia 14 d'abril, Divendres Sant, amb 430 persones visitant el castell, va ser el dia de major afluència des de la seva obertura al públic des del gener del 2011.

Des del Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu s'espera atraure un major nombre de visitants en un futur. Per Balliu i Reyner, president del Consell i presidenta del Patronat del Castell respectivament, aquest monument és el castell gòtic més important de Catalunya i contribuirà a dinamitzar el turisme a la zona i a les comarques veïnes. Així mateix, s'està treballant en la seva projecció internacional amb la idea de captar més visitants procedents, per exemple, de França.


Autor: Redacció


#montsoriu


#montsoriu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...