Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Olot acull la 7a edició del Congrés Internacional de Volcans Maar més important del món

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  15/05/2018  -  12:27

Del 21 al 25 de maig la ciutat d’Olot es convertirà en l’epicentre dels volcans de tipus maar: volcans creats per una explosió volcànica causada per aigua subterrània en contacte amb lava calenta o magma




Més d'un centenar de científics, investigadors i estudiants d'arreu del món seran 5 dies a Olot treballant en sessions de caire científic on podran presentar i discutir els últims avenços i descobriments.
El congrés també inclou una sortida de camp, el dimecres 23 de maig, que portarà tots els assistents a conèixer alguns dels afloraments més destacats de la comarca de la Garrotxa: la cinglera de Castellfollit de la Roca i els volcans de la Pomareda, el Croscat, Rocanegra i Santa Margarida, aquest últim de tipus maar.

La direcció acadèmica del congrés ha anat a càrrec de l'olotí Xavier de Bolós, doctor en Geologia per la Universitat de Barcelona i, actualment, investigador a la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM).

Més de 100 persones inscrites

Més d'un centenar de persones ja s'han inscrit al congrés. Provinents de 26 països diferents (Canadà, Colòmbia, Xina, França, Alemanya, Xile, Estats Units, Togo, Japó, Mèxic i Nova Zelanda, entre d'altres), comptarem amb la participació d'investigadors, professors, postdoctorands, estudiants universitaris i professionals de la mineria o la geologia.

Programa

El tret de sortida, però, el donarà una sortida de camp que es farà del 18 al 20 de maig perquè els assistents puguin visitar altres volcans de tipus maar presents en el nostre territori, fora de l'àmbit comarcal.
Coneixerem l'excavació paleontològica del Camp dels Ninots i la Crosa de Sant Dalmai, de Caldes de Malavella, entre d'altres afloraments.

A partir del dilluns 21 de maig, i fins el divendres 25, la Sala El Torín acollirà la 7a edició del Maar Conference amb conferències i presentacions orals de caire científic.

Al congrés, però, hi haurà també espai per donar a conèixer la cultura local i la cuina volcànica. Es faran visites guiades per la ciutat d'Olot per als acompanyants del congrés i els assistents podran gaudir d'un sopar cultural, amb una actuació dels Xerrics inclosa, i d'un sopar de gala, al Restaurant Les Cols.

Altres activitats

Amb l'objectiu d'acostar el Maar Conference als ciutadans d'Olot i també de donar a conèixer els continguts acadèmics que s'hi presentaran, s'han programat diverses activitats gratuïtes i obertes a tothom.

El dilluns 21 de maig, a les 19 h a la Sala d'Actes de l'Arxiu es farà la conferència "Terremotos y volcanes, están relacionados?", a càrrec José Luís Macías, de l'Instituto de Geofísica de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM).

El dimecres 23 de maig, a les 19 h al Centre Excursionista d'Olot, es farà la conferència "Volcans de pel·lícula: el rigor científic en el cinema de catàstrofes", a càrrec de David Brusi, professor de Geologia a la Universitat de Girona.

El divendres 25 de maig, a les 19 h a la Sala d'Actes de l'Arxiu, Xavier de Bolós, doctor en Geologia i investigador a la UNAM presenta la conferència "Els volcans de la Garrotxa al món".

I el dijous 31 de maig, es projectarà la pel·lícula "Un poble anomenat Dante's Peak", a les 19 h a la sala d'actes de l'Hospici.


Autor: Redacció


#olot


#olot


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...