Notícies més llegides



Pla de l'Estany


Banyoles

El projecte Toni ha presentat 18 iniciatives dels instituts de Banyoles per millorar la ciutat

Pla de l'Estany  -  16/05/2018  -  22:15

Durant el curs escolar els nois i noies de tercer i quart d'ESO s'han organitzat en grups d'entre 3 i 5 alumnes per elaborar els seus projectes des d'una perspectiva emprenedora




Hi han participat alumnes de segon, tercer i quart d'ESO, amb l'objectiu que observin Banyoles, detectin necessitats i proposin solucions com ara la reducció de l'espera de visites mèdiques, espais d'oci per a joves i un mòbil e-park.

Dels 18 projectes presentats pels mateixos alumnes de segon, tercer i quart d'ESO aquest dimecres a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles en el marc del projecte TONI en destaquen les solucions pels alumnes que no tenen transport gratuït, la reducció de l'espera de visites mèdiques, espais d'oci per a joves i un mòbil e-park. El projecte TONI inclou iniciatives dels instituts de Banyoles per millorar la ciutat.

Durant aquest curs 2017-2018 la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Banyoles i els instituts d'educació secundària de la ciutat han desenvolupat conjuntament l'activitat Projecte TONI, tenim oportunitats necessitem idees. Es tracta de la cinquena edició del projecte. El Projecte TONI està dedicat a Toni Carmona, professor de l'institut Pla de l'Estany traspassat fa 6 anys.

Aquesta activitat s'emmarca en el treball sobre emprenedoria que impulsen els instituts, des d'una metodologia d'aprenentatge – servei, on es pretén que els nois i noies, partint de l'observació de la ciutat o de les necessitats detectades per diferents agents, projectin idees sobre com resoldre-les i les converteixin en un projecte emprenedor.

Durant el curs escolar els nois i noies de tercer i quart d'ESO s'han organitzat en grups d'entre 3 i 5 alumnes per elaborar els seus projectes des d'una perspectiva emprenedora, han mantingut contactes amb l'Ajuntament, empreses i diversos col·laboradors que els han assessorat en aquest procés i finalment, aquest dimecres 16 de maig al matí ha tingut lloc l'acte de cloenda del projecte a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles. S'han presentat projectes sobre com reduir l'espera de les visites mèdiques, solucions pels alumnes que no tenen transport gratuït, carrils bici, mòbil e-park, la falta d'il·luminació a algunes zones de Banyoles, més zones de bany, espai d'oci per joves, càrrega excessiva de les motxilles, semàfors més segurs, més botigues a Banyoles, defecacions de gos, la millora dels pàrquings de pagament del centre, l'accessibilitat a les voreres, il·luminació al voltant de l'Estany, oci jove, tendals a l'skate park, la falta d'espais de trobada per a joves, i el cinema.

La regidora d'Educació de Banyoles, Ester Busquets, ha manifestat que "volem que els propis joves mirin la ciutat i aportin idees, és un projecte amb molt valor".


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...