Notícies més llegides




Andorra


Andorra

La CASS finançarà un nou dispositiu de monitoratge continu de la glucosa

Andorra  -  16/05/2018  -  23:32

La Diabetis és una malaltia crònica d'elevada prevalença a Andorra i als països veïns i que en els darrers anys està sent considerada com un dels principals reptes dels sistemes de salut desenvolupats




El Govern a proposta del ministre de Salut, Carles Alvarez, ha aprovat els decrets pels quals s'estableix la nomenclatura i les condicions de finançament per part de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social, dels dispositius de monitoratge continu de la glucosa per a pacients amb diabetis.

D'aquesta manera, a partir del dia 1 de juny, aquests dispositius estaran finançats per la CASS. Alvarez ha afirmat que aquest sistema ha de millorar els resultats en salut i en comoditat per als usuaris.

El ministre de Salut, ha explicat en roda de premsa que aquests aparells poden aportar grans beneficis en el control correcte de la diabetis i en la qualitat de vida d'aquells pacients que la pateixen i la dels seus cuidadors en el cas dels infants. A més, ha afegit, que aquest incentiu a l' autocontrol de la diabetis ha de comportar una millora en els resultats en salut en el col·lectiu dels malalts diabètics i retorn de la inversió al sistema sanitari i social per la reducció de les despeses relacionades amb les complicacions a llarg termini que es poden arribar a evitar com poden ser hospitalitzacions per hipoglucèmies, etc.

La Diabetis és una malaltia crònica d'elevada prevalença a Andorra i als països veïns i que en els darrers anys està sent considerada com un dels principals reptes dels sistemes de salut desenvolupats. Els pacients diabètics que requereixen autocontrols dels nivells de glucosa, fins el moment ho feien amb un procediment de mesura en sang capil·lar, mitjançant una punxada al dit. Aquest sistema resulta molest quan aquests controls s'han de fer amb molta freqüència especialment quan quan es tracta de nens petits.

El monitoratge continu de la glucosa és una tecnologia que permet mesurar de forma contínua la glucosa de manera senzilla i més còmode donat que una vegada inserit el dispositiu permet mesures contínues, sense molèsties, a través de qualsevol aparell electrònic com pot ser un mòbil, millorant la qualitat de vida del diabètic.

Tal com ha explicat la metgessa del Ministeri de Salut, Odile Sarroca, el monitoratge continu de la glucosa té dos modalitats: el sistema en temps real, que permet configurar alarmes que avisen quan la glucosa puja o baixa i que registra de forma continua les mesures, i el sistema flaix (flash), que dóna una lectura contínua en temps real, sempre que el pacient faci el gest d'apropar el receptor al sensor.

Al sistema de monitoratge en temps real hi tindran accés els pacients en tractament intensiu amb insulina (entès com a tractament amb un mínim de tres dosis diàries d'insulina o amb bomba d'insulina) que es trobin en un d'aquests grups: nens fins a 7 anys, dones diabètiques embarassades, pacients que presenten hipoglucèmies greus, freqüents o inadvertides i pacients en què malgrat l'ús correcte d'altres sistemes, no assoleixen un bon control metabòlic. La prescripció es farà per part de metges de la Unitat de diabetis i el finançament anirà lligat a l'assoliment d'objectius i a l'ús adequat i continuat del sistema. La distribució es farà a la Unitat de diabetis.
Al sistema flaix hi tindran accés, amb el finançament habitual, tots els pacients en tractament intensiu amb insulina (entès com un mínim de tres dosis diàries d'insulina o amb bomba d'insulina) sota prescripció dels endocrinòlegs del país o dels metges de la Unitat de Diabetis i el finançament anirà lligat a l'ús adequat i continuat del sistema. La distribució es farà en farmàcies.

Així mateix, al sistema flaix també hi podran accedir, amb un finançament menor, aquells pacients diabètics que tot i no necessitar tractament intensiu amb insulina, necessiten autocontrols 1-2 cops al dia. En particular aquells tractats amb insulina més antidiabètics orals i aquells que segueixen tractament amb antidiabètics orals que els produeixen hipoglucèmies greus o recurrents o tenen un risc incrementat pel fet de partir-les. Per a aquests pacients la prescripció podrà ser feta per metges de capçalera, pediatres, internistes i endocrinòlegs i el finançament és equivalent al cost que en l'actualitat la CASS destina als autocontrols de glucèmia capil·lar (tires reactives i llancetes).

El ministre Carles Alvarez ha volgut agrair als professionals del país la seva col·laboració en l'elaboració de les indicacions i els protocols d'aplicació i a l'associació de diabètics d'Andorra les seves aportacions.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...