Notícies més llegides




Baix Empordà


Platja d'Aro

Tercera edició de Xics Gastronòmics, la Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, del 19 de maig al 3 juny

Baix Empordà  -  17/05/2018  -  16:48

Menús a 18 restaurants, tallers als centres educatius i programa d'activitats lúdiques




Tercera edició de Xics Gastronòmics, la Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, del 19 de maig al 3 juny (xicsgastronomic.com), amb l'objectiu de difondre entre infants i famílies la importància dels aliments en relació amb la salut en general per prevenir l'obesitat i altres malalties, alhora que vol posar en valor el menjar de qualitat -nutritiu, pròxim i casolà- que ha d'ajudar a prevenir la desaparició de tradicions alimentàries locals i a lluitar contra la falta d'interès general per la nutrició i les conseqüències de les nostres opcions alimentàries. Un pla d'acció que es desenvolupa a l'entorn de tres eixos, que alhora volen potenciar el municipi com a Destinació Familiar: campanya gastronòmica amb menús infantils a 18 restaurants, tallers d'alimentació a les escoles i a l'institut, i un programa d'activitats esportives i d'animació lúdica amb una gran festa de cloenda a Castell d'Aro.

Els restaurants preparen el menú seguint la guia per a restauradors i famílies elaborada per la Fundació Alícia per a Xics Gastronòmic -en les dues primeres edicions se'n van distribuir un miler i enguany se n'ha fet una tercera reedició- per potenciar la cuina saludable i els productes de proximitat com a valors diferencials i d'atracció gastronòmica. Ho fan mitjançant tres possibles models: la ració infantil -mitges racions de la carta actual, dels plats més representatius o d'una selecció-; la selecció del xef -adaptació de l'oferta actual més aptes per als infants-; o el menú infantil exclusiu -plats innovadors, diferenciadors de cada establiment, i fins i tot, diferent per a cada dia de la setmana-.

Hi participen els establiments Aiguamar-Hotel Planamar, Aradi, Arròs i Peix, BB TheGrill, Can Bilbo, Can Cargol, Can Poldo-Hotel Costa Brava, Casa Viart, Catalina, Channel, Dgust, El Foc, El Racó de l'Epi, La Dolce Vita, M&B, Pizzeria La Riera, Sa Cova-Hotel NM Suites i Toc de Sol. Enguany, com a novetat, s'han imprès estovalles de paper amb entreteniments i jocs per als infants que gaudeixin d'algun dels tres tipus de menú. Alhora, durant tots els caps de setmana de Xics Gastronòmic la Pizzeria La Riera ofereix el taller de cuina Aprèn a fer la teva pròpia pizza vegetal (inscripció, 5 euros), i el restaurant Can Cargol el taller de cuina Els xics cuinen el seu propi menú -que després es mengen al mateix establiment- (inscripció, 12'50 euros).

En el marc de Xics Gastronòmic mitjançant la Fundació Alícia s'ha dissenyat un programa formatiu, que durant cinc dies es desenvolupa les escoles Fanals d'Aro i Els Estanys de Platja d'Aro, Vall d'Aro de Castell d'Aro, a l'Institut Ridaura i en el PTT-PFI Guíxols-Vall d'Aro. S'hi desenvolupen tallers participatius i de demostració de cuina i d'alimentació entorn de la piràmide dels aliments, a càrrec d'un cuiner i una dietista i nutricionista de la fundació. Durant les dues primeres edicions a més a més es van repartir entre tots els escolars del municipi 3.000 còpies d'una carta-menú elaborada per a la quinzena, que enguany amplia continguts i que també es distribuirà mitjançant els restaurants participants.

El tercer gran eix de Xics Gastronòmic és un programa d'activitats lúdiques adreçat als infants i a les families, on es treballa, de nou el concepte de l'alimentació i estils de vida saludables. El programa inclou una xerrada sobre l'alimentació infantil BLW -guiada pel propi nadoó- i el dia del Joc amb un taller de fruites i verdures (dissabte 19 de maig), 5a Cursa Solidària Corre per l'Autisme (diumenge 20 de maig), 3a Fira Intergeneracional i L'Hora del Conte amb Per llepar-se els dits! (dijous 24 de maig), xerrada sobre alimentació conscient i taller d'esmorzars i berenars saludables per a tota la família, i festa Xics a S'Agaró amb taller de iogurts i animació infantil amb La Festa dels més Tumàcat (diumenge 27 de maig), tallers de cuina a diversos restaurants per a infants de 7 a 12 anys (del 30 de maig a l'1 de juny), i una gran festa de cloenda al Parc de l'Estació de Castell d'Aro amb tallers de cuina per a nenes i nens de 8 a 12 anys a càrrec de l'Aula Gastronòmica de l'Empordà i la Cuina de l'Empordanet i l'actuació musical de Xip Xap Teatre amb l'espectacle Pirates de secà.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro


Arxiu adjunt

Programa





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...