Notícies més llegides




Baix Empordà


Palamós

Nou rècord de visitants a la darrera edició del festival marítim Palamós Terra de Mar

Baix Empordà  -  21/05/2018  -  14:57

Prop de 25.000 persones han passat durant aquest passat cap de setmana pel port de Palamós, això suposa un 20% més que l'edició passada d'aquest festival, que s'iguala a la de l'any 2012


Festival marítim Palamós Terra de Mar

Festival marítim Palamós Terra de Mar



Prop de 25.000 persones han passat durant aquest darrer cap de setmana, 19 i 20 de maig, pel port de Palamós on ha tingut lloc un any més el festival Palamós Terra de Mar, gaudint de les desenes d'activitats relacionades directament amb l'àmbit marítim i que tenen com a objectiu fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres.

Aquesta destacada xifra suposa un 20% més de visitants que l'edició passada d'aquest festival, igualant la de l'any 2012 en la qual es va comptar amb la presència del submarí "Tramontana".

El públic assistent va poder participar de les desenes d'activitats programades durant el cap de setmana, destacant la visita a les embarcacions atracades al port, la caravel·la Nao Victoria, el pailebot Santa Eulàlia, el remolcador de salvament Punta Mayor, o les barques de pesca Estrella del Sur i Bonomar, que van rebre en conjunt prop de 8800 persones; 4.000 de les quals han estat només a la Nao Victoria, la rèplica del navili que al segle XVI va realitzar la primera volta al món, circumnavegant el planeta, una gesta marítima capitanejada per l'explorador Juan Sebastián de Elcano.

Una altra de les activitats més concorregudes han estat la dels recorreguts marítims pel litoral de Palamós, amb un total de 4.760 participants. Amb la goleta Corsari Negre, s'han realitzat itineraris de 30 minuts per la badia, mentre que amb el catamarà Atlàntida el recorregut ha estat d'una hora arribant fins a la platja de Castell.

A banda d'aquestes activitats també s'han inclòs altres propostes molt concorregudes com la iniciació a la navegació a vela, amb caiac i paddle surf; els tastos de cuina marinera, les visites guiades al nucli històric de la vila o els jocs i tallers infantils. Però també les regates de llaguts, el mercat d'artesans al port o els espectacles de carrer.

Recordant l'atac de Barba-rossa
El festival mariner Palamós Terra de Mar ha recordat enguany el 475è aniversari de l'atac dels corsaris de Barba-rossa a la vila, amb una exposició que introdueix el públic visitant als fets que van succeir l'octubre de 1543 i que es pot veure al Museu de la Pesca fins al 4 de novembre.

El dibuixant i dissenyador Ferran Casellas, palamosí establert actualment a Olot, ha creat 15 il·lustracions de gran format, que reprodueixen les escenes d'aquell cruent atac. Amb l'ús impactant del traç i el color, Casellas transmet la cruesa, la violència, el desànim i la destrucció viscuda aquells dies per la població de Palamós.

350 persones van provar "escapar de l'atac dels pirates"
La temàtica de pirates i corsaris que enguany tenia el festival, també ha motivat l'organització d'un joc de pistes que anava adreçat principalment al públic juvenil d'entre 12 i 18 anys, i que tenia com a objectiu descobrir els diversos senyals i paranys que s'havien amagat i que permetien als participants "escapolir-se de l'atac pirata".

Amb el títol de "Palamós Escape" el joc es va desenvolupar principalment pels carrers del barri vell de Palamós, seguint una línia narrativa de l'atac de Barba-rossa a través d'enigmes i trencaclosques lògics i vehiculat per una aplicació mòbil molt intuïtiva.

Les tres sessions que es van realitzar d'aquest joc van comptar amb una participació global d'unes 350 persones.

Aquesta proposta està inclosa dins el projecte Palamós Ciutat Educadora i respon a la idea del municipi com espai lúdic i social, d'aprenentatge actiu vinculat a la vila.


Autor: Redacció


#palamos


#palamos





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...