Notícies més llegides



Andorra


Andorra

L'Arxiu Nacional publicarà un nou catàleg digital dedicatals infants

Andorra  -  04/06/2018  -  06:49

Entre les fotografies que s’exhibiran hi ha una de les primeres imatges de nens i nenes de l’Arxiu Nacional d’Andorra, presa l’any 1896 per l’editor català Mata i Companyia de Barcelona, del fons de la Casa Rossell d’Ordino, on es veu la fàbrica de tabacs Claramunt, ubicada a Santa Coloma




El proper 4 de juny, en motiu del dia internacional de la infància, l'Arxiu Nacional publicarà a través del i les xarxes socials, un nou catàleg digital, aquest cop dedicat als infants, sota el títol “Esmolets ! La canalla d’Andorra del 1896 al 1960”. Aquesta publicació, segueix la línia iniciada amb la realitzada l’any 2017 sota el títol “Dones i societat”, per dona visibilitat a l’evolució de la societat andorrana.

El catàleg permet construir un relat de la vida quotidiana dels habitants del Principat i en aquest cas dels nens i nenes, des de l’any 1896 fins als anys 60 del segle XX. Acompanyant les 138 imatges, es troba un text d’Albert Villaró “Cap a estudi” i els textos de l’antropòloga i responsable de l’Arxiu d’Etnografia, Isabel de la Parte.

Les imatges que es mostren pertanyen als arxius Josep Alsina, casa Cremat, casa Rossell, Francesc Pantebre, Narcís Casal, casa Areny-Plandolit, Builles, Guillem de Plandolit, Julià Reig Roqueta, etc.

La mostra s’organitza en diferents apartats: La canalla i la família, Ora et labora, L’escola, L’edat de la innocència i la Vida social. A partir d’aquests conceptes es podrà navegar per quasi cent anys d’història fotogràfica del Principat.

Entre les fotografies que s’exhibiran hi ha una de les primeres imatges de nens i nenes de l’Arxiu Nacional d’Andorra, presa l’any 1896 per l’editor català Mata i Companyia de Barcelona, del fons de la Casa Rossell d’Ordino, on es veu la fàbrica de tabacs Claramunt, ubicada a Santa Coloma.


Autor: Redacció


#andorra


#andorra





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...