Notícies més llegides




Alt Empordà


Roses

Roses rep la donació de 240 peces d'arqueologia subaquàtica recuperades per un veí durant 30 anys

Alt Empordà  -  07/06/2018  -  15:45

L'alcaldessa de Roses ha valorat molt positivament aquesta donació i ha agraït el senyor Falcó "la dedicació, estima i sensibilitat per la recuperació de tot aquest material al llarg de més de 30 anys i l'altruisme demostrat amb aquesta valuosa aportació, gràcies a la qual el patrimoni arqueològic municipal passa a engrandir-se i a augmentar la seva importància"




Aquest matí ha tingut lloc a la Ciutadella de Roses l'acte de signatura de la donació feta per Francisco Falcó a favor de l'Ajuntament de Roses, d'una col·lecció d'arqueologia subaquàtica integrada per un total de 240 peces. Àmfores, ceràmiques, utensilis de pesca i objectes varis, passen així a mans del municipi, per ser exposades al públic

La col·lecció d'objectes ha estat trobada i conservada pel donant al llarg dels anys, atesa la seva vida professional relacionada amb el mar, la pesca i el submarinisme. Les peces daten de diferents etapes històriques, compreses entre el segle IV a.C fins als inicis del segle XX, algunes de les quals tenen la consideració de peces arqueològiques segons informe del Centre d'Investigacions Arqueològiques de Girona i figuren inscrites a l'Inventari General de Béns Mobles de Patrimoni Històric del Departament de Cultura de la Generalitat.

Falcó ha destacat durant l'acte "la gran satisfacció personal que representa per a mi l'acord que signem avui, amb el qual veig culminar el meu desig perquè tot el poble de Roses pugui gaudir d'aquest excepcional patrimoni. Durant més de 30 anys de troballes i emocions davant cada peça recuperada, sempre he tingut present que tot aquest material havia de ser gaudit per tothom i exhibit a Roses mateix. Avui ha arribat el dia de fer-ho realitat".

Seguint els acords de la donació acceptada, el consistori està ultimant ara l'estudi i catalogació de tot aquest fons, el qual serà editat posteriorment en un catàleg. En base als resultats i datacions d'aquests treballs, el consistori determinarà l'emplaçament on es durà a terme l'exposició de tot el material, així com la seva inscripció en l'inventari de béns municipals. En el lloc d'exposició al públic, es farà constar l'origen de la col·lecció.

L'alcaldessa de Roses ha valorat molt positivament aquesta donació i ha agraït el senyor Falcó "la dedicació, estima i sensibilitat per la recuperació de tot aquest material al llarg de més de 30 anys i l'altruisme demostrat amb aquesta valuosa aportació, gràcies a la qual el patrimoni arqueològic municipal passa a engrandir-se i a augmentar la seva importància".


Autor: Redacció


#roses


#roses





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...