Notícies més llegides




La Selva


Tordera

La Tourdera comença a pedalar

La Selva  -  12/06/2018  -  15:54

El projecte de la Ruta de la Tordera i la Riera d'Arbúcies ha inaugurat avui els 11 primers trams actius


Presentació Ruta de la Tordera

Presentació Ruta de la Tordera



El municipi de Tordera ha acollit aquest matí la inauguració de la Ruta de la Tordera i la Riera d'Arbúcies, un projecte impulsat pel Consell Comarcal de la Selva des de fa temps però que és ara, durant els últims mesos, quan s'ha anat construint amb més força amb l'activació dels primers trams senyalitzats i operatius.

En concret, avui s'han donat a conèixer els 11 primers trams actius de la 'Tourdera', com així es coneix popularment l'itinerari, unes etapes que passaran pels següents pobles de la província de Barcelona: Montseny, Fogars de Montclús, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Celoni, Vallgorguina, Gualba, Fogars de la Selva, Tordera, Palafolls i Malgrat de Mar. En tots aquests municipis ja s'hi troba la senyalització de la ruta, que es pot consultar també via online, i en zones puntuals els usuaris també podran notar com s'han executat obres sobre el ferm per millorar l'accessibilitat. En aquest cas, totes les obres han estat finançades per la Diputació de Barcelona i executades pels diferents ajuntaments.

En aquests moments, doncs, la Tourdera compta amb 114 quilòmetres de trams actius i plenament senyalitzats. Una distància que s'allargarà l'any vinent amb l'entrada en escena de les etapes "gironines". En aquest sentit, els 7 municipis de la demarcació involucrats en el projecte -Arbúcies, Blanes, Breda, Hostalric, Massanes, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu- ja disposen dels projectes executius per tirar endavant els treballs necessaris i en un breu període de temps es preveu iniciar el procediment de licitació de les actuacions. "En aquests moments ja estem preparant la licitació de les actuacions; les obres començaran aquest any i s'acabaran el 2019 amb el finançament de la Diputació de Girona", explica el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.

Segons Balliu, el repte de "connectar el Montseny amb el mar" és "un projecte gran". "L'aposta del Consell és ferma des de fa temps. Fins ara hem anat fet manteniment de vies verdes i de rutes, però amb aquesta iniciativa fem un pas endavant. Apostem per la salut i per la natura, però també per posar el patrimoni natural de la Selva a l'abast de tothom i que això pugui repercutir en la restauració i l'oci", afegeix Balliu.

L'inici del projecte

L'embrió de la Tourdera va néixer el 2010. La primera tasca: reunir i posar d'acord a 18 ajuntaments de dues províncies diferents. A part d'aquesta tasca, durant aquests anys també es va acordar el 'naming' del projecte, es va registrar la marca i es van definir els criteris i el traçat, així com la redacció de projectes executius entre altres deures pendents. Tot plegat, aixoplugat per la coordinació tècnica del Consell Comarcal selvatà.

El resultat d'aquesta comunió d'objectius és una ruta que ressegueix la Tordera i la riera d'Arbúcies, ja sigui amb la pràctica de la bicicleta o amb el senderisme. Un itinerari que, en definitiva, vol potenciar el territori des de diferents vessants, tal com ja fan des de fa anys rutes emblemàtiques com la Ruta del Danubi o la Ruta del Canal du Midi o trajectes més propers com ara el Camí Natural de la Muga, a l'Empordà.


Autor: Redacció


#tourdera #tordera


#tourdera #tordera





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...