Notícies més llegides



+ Notícies


Girona

La Diputació de Girona estudiarà com actuar contra els habitatges il·legals d'ús turístic

+ Notícies  -  19/06/2018  -  14:39

"Des del govern el que proposem és treballar bé aquesta moció, aportant una proposta per presentar-la al ple del mes de juliol", ha explicat Piñeira, que destaca que la presentada per la CUP "era molt poc treballada i elaborada


Ple Diputació/ Gironanoticies.com

Ple Diputació/ Gironanoticies.com



Albert Piñeira




El ple de la Diputació de Girona s'ha compromès avui a estudiar com ajudar els ajuntaments de les comarques gironines a actuar contra els habitatges il·legals d'ús turístic. Això és el que ha anunciat el portaveu del govern, Albert Piñeira, després que el grup municipal de la CUP hagi acceptat deixar sobre la taula la seva moció en la qual demanava que es confeccionés un registre amb tots els habitatges d'aquest tipus, tant legals com il·legals.

"Des del govern el que proposem és treballar bé aquesta moció, aportant una proposta per presentar-la al ple del mes de juliol", ha explicat Piñeira, que destaca que la presentada per la CUP "era molt poc treballada i elaborada. Realment, no era efectiva ni servia per res. Demana crear un registre, i dels legals ja n'hi ha i el pot consultar tothom. El problema és amb els il·legals". En aquest sentit, el portaveu del PDeCAT ha assenyalat que des de la Diputació "hem de donar suport als ajuntaments perquè realment puguin tirar endavant mecanismes i eines que siguin aplicables, reals i efectius, per combatre aquests habitatges turístics il·legals", i ha recordat que l'ens ja ha pogut actuar anteriorment amb problemàtiques com els habitatges buits, el parc de lloguer o la necessitat de disposar de més habitatges de protecció oficial.

Lluc Salellas, portaveu de la CUP, ha acceptat la petició que li han fet la resta de formacions de deixar la moció sobre la taula en veure que tots han expressat el compromís de treballar-hi per presentar-la al ple de juliol, però ha lamentat que quan va presentar dijous la moció a la junta de portaveus "tothom estava d'acord amb el seu esperit, i no ha estat fins mitja hora abans del ple que el govern m'ha explicat el canvi i la resta de grups m'han demanat que la retirem".

En el ple s'ha aprovat inicialment un expedient de crèdit extraordinari de 4.000€ del pressupost del Consorci d'Arts Escèniques Salt-Girona per a l'exercici 2018; un expedient de crèdit extraordinari de 430.000€ del pressupost del Dipsalut per a l'exercici 2018, dels quals 350.000€ es destinaran a habitatge social i 80.000€ a ajuts a organitzacions no lucratives; un suplement de crèdit de 270.000€ del pressupost del Dipsalut per al 2018, dels quals 150.000€ es destinaran al programa de pobresa energètica, 60.000€ a ajuts de foment municipal a ajuntaments, i 60.000€ a ajuts a organitzacions no lucratives, i s'ha acceptat la delegació acordada pels ajuntaments de Fornells de la Selva, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols i Cornellà del Terri de gestió, liquidació, inspecció i recaptació dels tributs i altres ingressos de dret públic municipals a favor de la Diputació a través de Xaloc.

També s'ha aprovat el conveni amb l'Ajuntament de Vilafant per a la cessió a la Diputació del camí del Camp dels Enginyers i les Forques, que s'integrarà a la xarxa viària local de la Diputació i se'n millorarà l'amplada, els revolts, el ferm, el desguàs i la senyalització; s'ha aprovat inicialment el projecte de condicionament del tram entre els punts quilomètrics 0+610 i 0+870 i del marge dret entre els punts quilomètrics 0+100 i 0+200 de la GIV-6170, a Sant Martí Vell, i s'ha aprovat la cessió a l'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura d'un tram d'aquesta carretera; s'ha aprovat una addenda de 20.000€ al conveni a través del qual la Diputació va encarregar la gestió de la Casa de Cultura Les Bernades de Salt al Consell Comarcal del Gironès fins el 2019, i s'han aprovat les bases i la convocatòria de subvencions a ajuntaments per a programes de ciutat, projectes de mobiliari, senyalització i de construcció, ampliació, reforma o rehabilitació de biblioteques, segons el mapa de lectura pública.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...