Notícies més llegides



+ Notícies


Girona

El Consell Comarcal del Gironès aprova per unanimitat donar suport a la gestió dels menjadors escolars per part de les AMPAS

+ Notícies  -  20/06/2018  -  20:09

Pel curs vinent, tot ha de continuar com fins ara: el Consell Comarcal gestiona directament 15 menjadors escolars, les AMPAS, 35


CCGironès

CCGironès



Aquest dimecres, 20 de juny, en el marc del Ple del Consell Comarcal del Gironès tots els grups polítics han aprovat la moció per donar suport a la gestió dels menjadors escolars per part de les AMPAS.

El Consell Comarcal del Gironès no pot continuar, però, renovant o signant els convenis pel qual delegava la gestió dels menjadors a les AMPAS, sense incórrer en una il·legalitat, per diverses qüestions tècniques jurídiques, entre elles, que una competència delegada, com és aquest cas, no es pot tornar a delegar o l'imperatiu legal de compliment de tota la normativa pública contractual, ja que el servei de menjador és un servei públic o la impossibilitat de signar convenis d'encàrrec de gestió amb una AMPA, ja que aquesta no és un ens públic. El Departament d'Ensenyament ha de dictar les instruccions necessàries perquè les AMPAS interessades puguin continuar gestionant els menjadors escolars.

Per aquest motiu la moció insta per una banda a la Generalitat, i concretament el Departament d'Ensenyament, que trobi una fórmula jurídica per tal que les AMPES i AFAs puguin gestionar els menjadors escolars.
Per altra banda, el Consell Comarcal del Gironès es compromet a buscar alternatives al sistema de gestió dels menjadors mentre no es trobi la fórmula jurídica abans esmentada per tal de preservar el sistema actual de gestió per part de les AMPAs i AFAs que hi estiguin interessades.

Jaume Busquets, president del Consell Comarcal del Gironès, ha afirmat que "la no renovació d'aquests convenis és un problema tècnic jurídic" i ha posat de manifest, malgrat la informació publicada en alguns mitjans de comunicació, que "el Consell Comarcal del Gironès no ha fet cap comunicat de recuperació de la gestió dels menjadors escolars que porten les AMPAS de la comarca". Pel curs vinent, tot ha de continuar com fins ara: el Consell Comarcal gestiona directament 15 menjadors escolars, les AMPAS, 35.


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...