Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

Preestrena del documental 'Utopia Iogurt' dedicat a la Fageda

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  03/07/2018  -  21:32

La pel·lícula d'Anna Thomson Teixidor i David Baksh sobre La Fageda s'estrenarà el dimarts 10 de juliol al "Sense ficció" de TV3 (21.55h). El documental, de Massa d'Or Produccions en coproducció amb Televisió de Catalunya s'ha preestrenat aquest dimarts 3 de juliol a Olot en una sessió reservada al personal de la Fageda


Preestrena del documental 'Utopia iogurt'

Preestrena del documental 'Utopia iogurt'



"UTOPIA IOGURT és la història de la lluita decidida del psicòleg Cristóbal Colón per fer realitat la seva visió radical de com s'ha de tractar les persones amb discapacitat severa, mitjançant la integració dels pacients, i les seves idiosincràsies, tan peculiars com diferents, en un negoci d'èxit".

El documental que el proper dimarts 10 de juliol a les 21.55h s'estrenarà al "Sense Ficció" de TV3 explica com La Fageda pot inspirar una actitud més il·lustrada i pràctica envers les persones amb discapacitat o malaltia mental. L'Anna Thomson i en David Baksh han seguit, durant més d'un any, les vides dels pacients, metges, i personal de suport de La Fageda i han compartit i documentat els triomfs i també les tragèdies quotidianes, les esperances i les alegries de cadascuna d'aquestes persones. La pel·lícula revela "com el fet de treballar per viure ha donat sentit als treballadors que ara tenen objectius i se senten valorats dins la societat. I amb això, també va canviant l'actitud envers les discapacitats i les persones amb discapacitat".

"La família de la meva mare és d'Olot, així que els meus estius els vaig passar sempre allà, creixent a l'ombra de la misteriosa fàbrica de iogurts. Mentre feia recerca sobre els treballadors, em va sobtar la tristor i la tragèdia de les seves vides, però m'han emocionat les possibilitats de teràpia i creixement en circumstàncies adequades" assegura Anna Thomson. Admiradora de Cristòbal Colon, ja que "omple de vida i significat aquestes altres vides estancades" l'Anna assegura que sobretot "m'impressiona l'heroisme d'uns pacients que trien intentar tornar a una societat que els rebutja sistemàticament".

L'Angel, en Lluís, la Mireia i en Joan són alguns dels protagonistes del documental al costat de Cristòbal Colón, fundador i creador de la Fageda; la seva dona Carme Jordà i altres persones que també formen o han format part del projecte. L'Anna Thomson i en David Baksh han recollit les seves experiències, impressions i sentiments a "Utopia Iogurt" que aquest dimecres s'ha preestrenat a Olot. En una sessió dedicada als treballadors i persones vinculades amb la Fageda, s'ha pogut veure el documental de Massa d'Or Produccions, De Ventós Films i Chimericamedia i coproduït per Televisió de Catalunya. El film compta amb el suport de Sundance, Open Society Foundations, Justfilms Ford Foundation, ha tingut la participació de l'Ajuntament d'Olot i Dipsalut i la col·laboració de Toronto Hot Docs.


Autor: Redacció


#fageda


#fageda





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...