Notícies més llegides




Actualitat Girona


Girona

L'Ajuntament de Girona crea un nou recurs web amb el retrat d'estudi com a protagonista

Actualitat Girona  -  30/07/2018  -  14:40

El projecte "Retrats: cent anys a l'estudi (1840-1940)", impulsat pel Centre de Recerca i Difusió de la Imatge, pretén revalorar aquest gènere fotogràfic i posar-lo a l'abast de la ciutadania


El projecte 'Retrats'

El projecte 'Retrats'



L'Ajuntament de Girona ha creat un nou recurs web, eminentment visual, que ofereix una visió panoràmica i comparativa del retrat d'estudi a partir d'una selecció de 10 fotografies de cada dècada, entre el 1840 i el 1940. A través del projecte "Retrats: cent anys a l'estudi (1840-1940)", el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) vol revalorar aquest gènere fotogràfic i fer possible que les imatges seleccionades adquireixin nous significats, lligats a l'actualitat.

La visualització de la documentació per dècades permet veure l'evolució històrica i estètica del retrat, des de les imatges del daguerreotip fins als negatius i positius en base a gelatina del segle XX. Les fotografies també es poden agrupar per temàtiques: homes, dones, nens, grups i post mortem.

A més, el web permet contemplar cada imatge de forma completa i detallada gràcies a la navegació individualitzada i obtenir-ne informació més extensa a través d'un enllaç directe al catàleg online del CRDI, on els usuaris podran descarregar-se els arxius amb alta resolució. Totes les imatges compten sempre amb una autorització per a l'ús privat i l'ús cultural, regulat per les llicències Creative Commons o les marques de Domini Públic.

El nou recurs es podrà consultar també en anglès amb l'objectiu de fomentar-ne la difusió entre les diferents xarxes d'àmbit internacional vinculades al CRDI, i molt especialment al Consell Internacional d'Arxius i a l'associació europea Photoconsortium. Cal recordar que la major part d'aquestes imatges estan publicades també en el portal europeu del patrimoni, Europeana, i que compten amb un accés multilingüe a partir l'ús de vocabularis universals que contenen la traducció al català.

El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de l'Ajuntament de Girona compta amb un volum destacat de retrats de diferents èpoques, ja que entre els seus fons s'hi troben arxius de rellevants galeries fotogràfiques com els fons Fotografia Unal (1867-1983), Foto Lux (1915-1988), Josep Jou (1900-1944) o Narcís Sans (1940-1985).


Autor: Redacció


#girona


#girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...