Notícies més llegides



+ Notícies


Besalú

El Besalú Medieval bufa 20 espelmes

+ Notícies  -  04/08/2018  -  10:48

La popular fira de la vila comtal celebra enguany 20 anys -1 i 2 de setembre- amb un programa farcit d'activitats per a petits i grans




Com mana la tradició dels últims anys, la vila comtal de Besalú afrontarà la recta final de l'estiu amb un viatge passat. Enguany, durant els dies 1 i 2 de setembre, el municipi garrotxí acollirà un dels seus esdeveniments referencials, el Besalú Medieval, festivitat que enguany celebrarà el seu 20è aniversari

Un any més, els carrers besaluencs es tornaran a guarnir de l'essència pretèrita de mil anys enrere, protagonitzant així una transformació de dalt a baix que convertirà el centre històric en un plató singular en el qual la història i la fantasia es combinaran amb èxit per transportar el visitant a l'antic i notori Comtat de Besalú. Però aquest salt al passat no només es farà notar als carrers del poble: la gent, les botigues, els edificis o les muralles també s'adequaran amb consonància durant la reconeguda fira medieval.

El recorregut comptarà amb diverses parades d'interès: des de les esglésies de Sant Vicenç, Sant Pere i Sant Martí fins a la Col·legiata Santa de Maria, el Micvé i la Sinagoga, l'Oficina de Turisme, l'Antic Hospital de Sant Julià, la Casa Cornellà, l'Espai Cultural -Cúria Reial-, el Molí d'en Subirós i, per descomptat, l'imponent pont medieval.

Una pluja de propostes

El recorregut comptarà amb diverses parades d'interès: des de les esglésies de Sant Vicenç, Sant Pere i Sant Martí fins a la Col·legiata Santa de Maria, el Micvé i la Sinagoga, l'Oficina de Turisme, l'Antic Hospital de Sant Julià, la Casa Cornellà, l'Espai Cultural -Cúria Reial-, el Molí d'en Subirós i, per descomptat, l'imponent pont medieval.

Aquests espais de gran valor patrimonial compartiran protagonisme amb un ampli ventall d'activitats per a petits i grans. Així, repartits pel poble hi haurà diversos emplaçaments on es podrà gaudir d'experiències com ara el tir amb arc, la participació en tallers com el taller del cisteller o el taller del pa o una exposició i espectacle de falconeria. D'altra banda, el Besalú Medieval també comptarà amb una Escola de Cavallers, una caravana de rucs, un torneig de cavallers o tallers infantils per a la mainada, on podran gaudir de sessions de maquillatge, entre altres activitats.

Com cada any, una de les activitats estrella continuarà essent el Carrer dels Atrapats, una activitat que tindrà lloc el divendres, 31 d'agost, al Carrer de la Font. Aquest indret, de les deu de la nit a la una de la matinada, es convertirà en un passatge misteriós que brindarà la cara més inquietant de l'època medieval.

El preu de l'entrada al Besalú Medieval és de 3 euros (import vàlid per dos dies), despesa que dona dret a assistir a tots els actes excepte el Sopar Medieval -dissabte 1 de setembre a les 21.30h- i la caravana de rucs. Part de la recaptació de la fira es destinarà a Càritas Garrotxa.


Autor: Redacció


#besalumedieval #besalu


#besalumedieval #besalu





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...