Notícies més llegides




+ Notícies


Girona

L'Obra Social 'la Caixa' destina aquest any més de 111.000 euros a projectes que promouen la inserció sociolaboral de persones vulnerables

+ Notícies  -  06/08/2018  -  12:19

250 ciutadans d'aquesta demarcació seran els beneficiaris directes dels ajuts que l'Obra Social "la Caixa" destina a l'impuls i millora de l'ocupació entre joves en risc d'exclusió, persones immigrades, persones amb discapacitat, aturats de llarga durada i dones amb greus problemàtiques socials


Inserción Sociolaboral. OS la Caixa

Inserción Sociolaboral. OS la Caixa



Més de 250 ciutadans de la província de Girona, la majoria joves en situació o risc d’exclusió, persones immigrades, persones discapacitades, aturats de llarga durada i dones amb greus problemàtiques socials, seran els beneficiaris dels ajuts que l’Obra Social ”la Caixa” ha concedit aquest any a través de 4 projectes socials impulsats per entitats de la zona, valorats en 111.660 euros i que fomenten la inserció sociolaboral i la millora de l’ocupació de col·lectius vulnerables. A tot l’Estat, la inversió de l'Obra Social "la Caixa" en la convocatòria d'Inserció Sociolaboral arriba als 3,6 milions d'euros i els 152 projectes seleccionats compten amb el suport de 1.492 empreses a través de les quals s'obtindran 3.746 insercions en el mercat laboral ordinari.

La convocatòria d'Inserció Sociolaboral forma part del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa" i que per aquest any preveu una inversió global de 18,5 milions d'euros en projectes que atenen diferents àmbits, sempre amb el propòsit d'oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és la promoció de projectes d'inserció sociolaboral que persegueixen la integració en el mercat laboral ordinari de les persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social.

Per aquesta raó, es contemplen cinc grans àmbits d’actuació:

  • Itineraris personalitzats d'acompanyament a les persones durant el procés d'inserció i adaptació al lloc de treball (53%).

  • Formació per a la millora de l'ocupació (32%).

  • Prospecció d'ofertes de treball en el món empresarial per a persones en situació de vulnerabilitat (7%).

  • Suport a les empreses d'inserció i als centres especials de treball per a la creació de nous llocs de treball (5%).

  • Promoció de l'autoocupació per a col·lectius vulnerables (4%).

LA CONVOCATÒRIA D’INSERCIÓ SOCIOLABORAL 2018 EN XIFRES

A l'hora de seleccionar els projectes, s'han prioritzat aquelles propostes que aposten per la formació per a la millora de l'ocupació, incloent la segona oportunitat educativa, la prospecció d'ofertes de treball en el món empresarial per a persones en situació de vulnerabilitat, els itineraris personalitzats d'acompanyament a les persones durant el procés d'inserció i adaptació al nou lloc de treball, la promoció de l’autoocupació i el suport a les empreses d'inserció i els centres especials de treball que contribueixen al foment de l'ocupació.

La implicació del voluntariat en el desenvolupament de les accions proposades ha estat una altra de les característiques més valorades en el procés de selecció. En aquest sentit, el 89% dels projectes escollits impliquen la participació de voluntaris. Finalment, l'experiència de la pròpia entitat impulsora, així com l'anàlisi d'iniciatives similars que ja s'estan duent a terme en un mateix territori, les necessitats objectives del teixit empresarial i les oportunitats que ofereix l'entorn, una gestió transparent i la pròpia viabilitat social, tècnica i econòmica del projecte per garantir la seva sostenibilitat futura han estat també aspectes determinants a l'hora de puntuar les propostes.

A més d'avaluar els objectius, la metodologia i l'impacte previst, la Fundació Bancària "la Caixa" posa èmfasi en els projectes que promouen el respecte i la dignitat de les persones, i que prenen temps a conèixer a cada individu, potencien els seus interessos i la seva capacitat d'elecció i implicació. L'apoderament dels destinataris com a agents actius de canvi és crucial en el disseny, el desenvolupament i l'avaluació de les activitats. Així s'aconsegueix un plantejament integral, amb una perspectiva holística de la persona.

Amb aquesta inversió, l’Obra Social ”la Caixa” retorna a la societat una part important dels beneficis que genera l’activitat financera, donant resposta a les necessitats emergents de l’actual context social.

El President de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat el compromís de l’entitat amb el Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials com un dels pilars per donar resposta a les necessitats i carències de la societat d’avui, especialment aquelles que incideixen de manera severa en els col·lectius més desfavorits i vulnerables.

Convocatòries d’ajuts a projectes socials 2018

El Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2018 estableix sis convocatòries que es resoldran al llarg de tot l’any:

  • Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a l’Envelliment, a la Discapacitat i a la Malaltia

Foment de la qualitat de vida, independència i autonomia de les persones amb discapacitat i d’aquelles que, a causa de l’envelliment o de la malaltia, pateixen el deteriorament de les seves capacitats i la salut.

  • Lluita contra la Pobresa Infantil i l’Exclusió Social

Promoció del desenvolupament educatiu i social de nens, nenes i joves, així com la igualtat d’oportunitats per a persones en situació de vulnerabilitat i de pobresa.

  • Habitatges per a la Inclusió Social

Garantir l’accés a l’habitatge a persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat per afavorir la seva autonomia personal.

  • Inserció Sociolaboral

Impuls de la inserció sociolaboral per a persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat així mateix com la millora de l’ocupabilitat i la creació de llocs de treball.

  • Interculturalitat i Acció Social

Promoció de la convivència ciutadana de cultures diferents en espais comuns per fomentar la participació social, l’enfortiment de les comunitats, la prevenció de la violència i la mediació.

  • Acció Social en l’Àmbit Rural

Promoció de l’autonomia de les persones grans i dependents i foment de la inserció sociolaboral de persones de totes les edats que viuen en un entorn rural.

 

Premis “la Caixa” a la Innovació Social

Un any més, l’Obra Social "la Caixa" concedirà també un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, perquè implementen nous models d’intervenció social o de gestió, o perquè aporten una visió transformadora de la societat, amb la quarta edició dels Premis ”la Caixa” a la Innovació Social.

Deu premis de 15.000 euros suposaran un impuls addicional per a cada un dels projectes seleccionats que responguin als reptes actuals i que mostrin una clara capacitat per modificar una problemàtica social de manera sostenible, eficient i duradora.

L’Obra Social, l’ànima de ”la Caixa”

La Fundació Bancària ”la Caixa”, presidida per Isidre Fainé i dirigida per Jaume Giró, ha incrementat aquest any 2018 el pressupost per a l’Obra Social, que se situa en 520 milions d’euros. Aquesta dotació posiciona l’entitat com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.

El desenvolupament de programes socials focalitzats en els grans reptes actuals, com l’atur, la lluita contra l’exclusió o l’accés a l’habitatge, continuen concentrant bona part dels esforços. El 59% del pressupost es destina al desenvolupament de programes socials i assistencials; el 23% es per a la promoció de la cultura i l’educació; i el 18% es dedica a la investigació i la formació de l’excel·lència.

RELACIÓ DE PROJECTES DE LA CONVOCATÒRIA D’INSERCIÓ SOCIOLABORAL 2018 SELECCIONATS A LA PROVÍNCIA DE GIRONA

FUNDACIÓ SERVEI GIRONI PEDAGOGIA SOCIAL

PORTA D'ACCÉS

Es tracta d’un projecte de suport al retorn als itineraris prelaborals, formatius, reglats i no reglats per als joves de la comarca del Gironès en situació de fracàs escolar i risc d'exclusió social. L'objectiu general del projecte és prevenir l'abandonament prematur dels itineraris formatius post-obligatoris, i capacitar els joves per a poder accedir a una formació especialitzada que permeti millorar el seu nivell d'estudis, i en conseqüència, la seva ocupabilitat a mig-llarg termini. Porta d'ACCÉS es marca com a col·lectiu diana alumnes que finalitzen 4rt d'ESO sense acreditar i amb perspectives molt simptomàtiques de no assolir el GES.

Import concedit: 36.000€

Beneficiaris directes: 90

OFICINA PROVINCIAL DE CRUZ ROJA ESPAÑOLA EN GIRONA

ITINERARIS D'INCLUSIÓ ACTIVA

Aquest projecte s’adreça a persones desocupades on les principals barreres es centren en l'àmbit laboral (atur de llarga durada, manca de qualificació, escassos ingressos) i en la tinença de situacions de desavantatge sociolaboral per motius diversos (procedència, edat, situació personal, familiar i social, etc.). És el cas, entre d’altres, de les dones en situació de vulnerabilitat, les persones majors de 45 anys i les més joves, les persones migrades, etc. Es proposen respostes integrals que atenguin a les necessitats sociolaborals detectades, a partir de la realització d’itineraris personalitzats d’inserció que incorporin mesures d’orientació, formació i sensibilització tant de les persones com de les empreses, vers la diversitat, la igualtat de tracte i d’oportunitats entre homes i dones. L’accés a les tecnologies, així com la personalització, tutorització i seguiment permanent, fins i tot posterior a la inserció, són claus de la intervenció.

Import concedit: 20.060€

Beneficiaris directes: 100

 

FUNDACIÓ PRIVADA GENTIS

UN PONT DE MAR BLAVA

L’objectiu principal d’aquest projecte és proporcionar les competències socials, bàsiques i tecnicoprofessionals necessàries perquè el col·lectiu de joves pugui afrontar amb èxit el retorn a l’àmbit educatiu i una millora de l’ocupabilitat adient per desenvolupar en el futur una vida professional amb les majors garanties d’èxit. El treball amb els joves es

desenvoluparà en diferents fases: acollida, execució d’un itinerari formatiu personalitzat d’inserció, seguiment i suport a l’escolarització.

Import concedit: 24.000€

Beneficiaris directes: 24

 

ECONOMIA SOLIDÀRIA EMPRESA D'INSERCIÓ SLU

SEGONES OPORTUNITATS

El projecte vol aconseguir que a través de noves línies d'activitat de les entitats i d'accions d'acompanyament, formació, prospecció i intermediació que les persones en situació d'exclusió social i les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental que estan treballant en un centre especial de treball (CET) o empresa d'inserció puguin optar a anar treballar a una empresa del mercat obert. D’altra banda també està pensat per aquelles persones en situació d'exclusió social, amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental que es troben desocupades, que no han gaudit mai de cap tipus de recurs laboral (protegit o obert), i que necessiten passar per un període de formació i acompanyament, per tal de millorar competències per poder tenir accés a un lloc de treball, ja sigui a un recurs protegit, com un CET, en una empresa d'inserció o al mercat obert, a una empresa ordinària.

Import concedit: 31.600€

Beneficiaris directes: 35


Autor: Redacció


#caixabank


#caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...