Notícies més llegides




+ Notícies


Calonge

Unes 1.200 persones participen a la VI Diada Esportiva Solidària

+ Notícies  -  06/08/2018  -  12:27

La Diada va donar el tret de sortida amb la travessa de natació, que va comptar amb la participació de 250 persones


VI Diada Esportiva Solidària

VI Diada Esportiva Solidària



Un total d'unes 1.200 persones van participar dissabte a la sisena Diada Esportiva Solidària, organitzada enguany per l'Escola d'Atletisme de Calonge i Sant Antoni i també l'Ajuntament. La jornada, que incloïa diverses modalitats esportives, destinava dos euros de cada inscripció a finançar la investigació per lluitar contra l'Atàxia de Friedreich, una malaltia neurodegenerativa poc comuna que afecta una veïna de Calonge i Sant Antoni.

La Diada va donar el tret de sortida amb la travessa de natació, que va comptar amb la participació de 250 persones. El recorregut partia des de la platja del Racó de Torre Valentina i finalitzava a la platja de Sant Antoni, de manera que en total comprenia una distància de dos quilòmetres. La següent prova era la tercera edició del Ciclobeach. Unes 80 persones es van animar a fer spinning.

A la tarda, arribava el plat fort de la Diada, la Milla Urbana de Sant Antoni, que en aquesta edició era l'escenari del Campionat de Catalunya d'aquesta distància -1.609 metres-, tant de categoria absoluta com de veterans. En conjunt, 272 atletes van gaudir de la pista improvitzada del Passeig Marítim. En categoria absoluta masculina, es va coronar com a nou campió de Catalunya l'atleta del Futbol Club Barcelona, Youssef Taossi (4:22). El final va ser molt ajustat i, amb el mateix temps, Annasse Mahboub (AA Palamós) es va proclamar sots campió català de milla. El bronze se'l va endur Santi Catrofe (4:24), també corredor de les files de l'Associació Atlètica Palamós. Pel que fa a la categoria femenina, la nova campiona és Montse Mas, del FC Barcelona, que va aturar el cronòmetre en cinc minuts i vuit segons. La plata va recaure en Souae Ouboukir (CA Sant Just), amb un temps de 5:11. Finalment, la tercera posició va ser per a Bàrbara Ramon, de l'AA Palamós, que va quedar a tres segons de la medalla de plata.

A la caminada nocturna de vuit quilòmetres, 350 persones es van animar a fer un recorregut que transcorria per diversos indrets de Sant Antoni. La prova de clausura fou, novament, la Night Run, una cursa atlètica de cinc quilòmetres, en la que van competir 220 atletes. En aquesta darrera modalitat, es va imposar Said Mechaal, amb un temps de 14:05.

Què és l'Atàxia de Friedreich?

L'Atàxia de Friedreich és una malaltia poc freqüent que causa la degeneració de les neurones de la medul·la espinal i del cerebel, provocant sobretot dificultats en el moviment, en la capacitat de caminar i que amb el temps deixa els pacients en cadira de rodes. Aquesta afecció afecta a una veïna del municipi, Mireia Gómez. De cada dos euros que es recaptin de cada inscripció, es destinaran a finançar la Fundació Stop-FA, que investiga com curar-la.

Aquesta malaltia afecta unes 500 persones a Catalunya i comença a manifestar-se entre els 5 i els 15 anys. L'Atàxia de Friedreich no té cura i ara l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol de Badalona, la Universitat Autònoma i pacients i associacions de tot l'Estat espanyol han apostat pel micromecenatge per poder finançar la investigació per curar aquesta malaltia.

El projecte d'investigació contra l'atàxia està liderat pel doctor Antoni Matilla Dueñas, de la Unitat de Neurogenètica Bàsica i Traslacional de Germans Trias i Pujol. L'objectiu és generar uns virus modificats genèticament (virus adenoassociats) que, introduïts a les neurones, aconsegueixin que la frataxina es produeixi de manera normal. Per això el projecte compta amb la participació de la UAB, liderat pel doctor Miguel Chillón, investigador ICREA del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat i del CBATEG, que s'encarregarà de la fabricació d'aquests virus.

Aquesta malaltia té una incidència de 2 casos cada 100.000 persones en poblacions d'origen europeu, i en canvi no afecta els ciutadans d'origen africà o asiàtic. Per la seva baixa incidència és considerada una patologia rara o minoritària. A Catalunya la pateixen unes 500 persones i a l'Estat unes 3.000.


Autor: Redacció


#calonge


#calonge





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...