Notícies més llegides




+ Notícies


Castelló d'Empúries

Una seixantena d'actors i lluitadors recrearan en una espectacular batalla la invasió francesa del 1285

+ Notícies  -  23/08/2018  -  08:29

Us recordem que Terra de Trobadors se celebrarà els dies 7, 8, i 9 de setembre a Castelló d'Empúries i que ha programat més de 200 activitats


Guardia Civil

Guardia Civil



El proper dissabte 1 de setembre a les 19 hores a la Platja Petita d'Empuriabrava es durà a terme una activitat prèvia al gruix d'actes del festival Terra de Trobadors. Es tracta de l'espectacular recreació històrica que rememora la invasió francesa del 1285 durant la qual es va viure el desembarcament de les tropes que comandava Felip III l'Ardit, per derrotar Pere El Gran, i on van prendre part personatges històrics com Ramon Folch de Cardona, Roger de Lluria o el Comte Ponç Hug IV, al qual precisament, està dedicada aquesta vint-i-vuitena edició del Festival Terra de Trobadors.

Històricament, els fets que es narren cal emmarcar-los després de l'annexió de Sicília als dominis de la corona d'Aragó, quan el Papa Honori IV ordenà una croada com a càstig. Cosa que va desencadenar una invasió de l'exèrcit francès per terra i per mar, i que de retruc va empènyer els exèrcits del comte de Barcelona i de Ponç Hug IV a lluitar per contenir i rebutjar la invasió.

En aquesta activitat prendran part una seixantena d'actors i especialistes. Liderarà l'acció la reconeguda companyia Alma Cubrae. I els acompanyaran altres companyies especialitzades en aquest tipus de coreografies com Despertaferro, Acers Trempats, Mittenis Sagittam i els Arquers del Comtat; així com membres del Club de Rem Empuriabrava, el Grup Cavallista de Castelló d'Empúries i de l'associació Arc Sant Celoni. Sense oblidar a les entitats castellonines que participen en les teatralitzacions com Cort d'Empúries.

Us recordem que Terra de Trobadors se celebrarà els dies 7, 8, i 9 de setembre a Castelló d'Empúries i que ha programat més de 200 activitats destinades a tots tipus de públics, des dels espectacles a peu de carrer adreçats a un públic familiar, ja siguin els tornejos, concerts, obres de teatre o xous de foc i malabars, com en una vessant més culta, amb el Cicle de Conferències Miquel Pujol -on destaquen les activitats centrades en la Figura de Carles Fages de Climent-, o amb els concerts del Cicle de música medieval So de Lonh.

A més, i com sempre, Terra de Trobadors, entre moltes altres coses, encunyarà la seva pròpia moneda, tindrà un mercat medieval amb més de 100 parades, organitzarà nombroses visites guiades als espais patrimonials de la vila, oferirà una àmplia oferta gastronòmica, i celebrarà l'exitós i molt popular Gran Sopar Medieval que es considera el tret de sortida oficial del certamen.


Autor: Redacció


#terradetrobadors #tdt18 #castello


#terradetrobadors #tdt18 #castello #costabrava





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...