Notícies més llegides




+ Notícies


Brunyola

El president Quim Torra inaugurarà la Fira de l'Avellana de la Selva de Brunyola

+ Notícies  -  30/08/2018  -  11:42

La Fira, que enguany arriba a la seva 24a edició, se celebrarà els dies 5, 6 i 7 d'octubre




El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, inaugurarà la Fira de l'Avellana de la Selva a Brunyola el proper 6 d'octubre. El tret de sortida oficial es farà el dissabte 6 d'octubre a les dotze del migdia amb el pregó de fira i la xerrada i presentació del llibre: Els colors de la ratafia, a càrrec de l'autora, la farmacèutica Anna Selga. Seguiment s'inauguraran dues exposicions: Els Colors de la ratafia, amb fotografies d'Anna Selva; i BiodiversiTer, la biodiversitat de la conca del Ter.

Un cop finalitzi l'acte oficial d'inauguració de la Fira, a la qual a més del president Torra hi assistiran bona part dels alcaldes selvatans, així com el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, hi haurà un vermut amb avellana i degustació de productes km0 amb avellanes, cortesia de diversos establiments de la comarca.

Prèviament a aquest acte d'inauguració, que centrarà les activitats del dissabte al matí, concretament a primera hora del matí, es realitzarà la II Marxa Popular Solidària de l'Avellana, que tindrà un recorregut de 10 quilòmetres. Aquesta marxa l'organitzen el Consell Esportiu de la Selva i l'ajuntament de Brunyola i Sant Martí Sapresa, amb la col•laboració del club l'Avellana Límit. Els premis de la Marxa els donaran els responsables polítics que assisteixin a la inauguració de la Fira, ja que l'arribada dels participants serà una estona abans de l'acte oficial.

Pel que fa a la tarda, es donarà protagonisme als més menuts amb un taller de xocolata a càrrec de la pastisseria Noguera, un taller de tast de cervesa a càrrec de Joan Benejam, de la Cervesa Rufa, i també es farà una animació infantil amb en Jordi Tonetti. Mentrestant els adults que ho vulguin podran fer una visita guiada al castell de Brunyola. El darrer acte del dissabte serà la XII edició de l'Avellana Jove amb Miquel del Roig, Germà Negre i Masovera Barbuda.

Pel que fa al darrer dia de la Fira, els actes s'iniciaran a les deu del matí amb jocs tradicionals per a petits i grans. Paral•lelament, a la sala d'actes de l'Ajuntament tindran lloc diverses xerrades tècniques sobre l'avellana i la comercialització de producte. Entre les activitats que s'hi han programat hi ha la presentació de l'Associació Avellana de Brunyola; la xerrada "El procés de creixement i difusió d'un producte amb valor social", a càrrec de Marc Vilahur, de la Fundació Emys, i, finalment es donarà a conèixer un cas d'èxit "Passar de granja de llet a comercialitzar producte elaborat", a càrrec d'un representant del Mas Negre.

Després d'aquestes xerrades tècniques sobre l'avellana i la comercialització del producte hi haurà una visita guiada al castell de Brunyola. A les dotze del migdia hi haurà la missa a l'església parroquial amb l'acompanyament de la coral Ressons de l'Onyar.

Els concursos, protagonistes del diumenge a la tarda a la plaça del Castell

Les sardanes a càrrec de la cobla Principal de l'Escala donaran el tret de sortida als actes de la tarda de diumenge, que continuaran amb una visita guiada al castell i, no cal dir, amb els tradicionals concursos a la plaça del castell: III Concurs de Collir Avellanes a Mà, XVI Concurs Internacional d'Esclovellar Avellanes, IX Cursa amb Sacs a l'Esquena VI Memorial Pere Parera. Sens dubte els actes del diumenge a la tarda congreguen moltes persones vingudes d'arreu de les comarques gironines que any rere any volen viure en directe els tradicionals concursos. No és estrany, doncs que la plaça s'ompli de gom a gom ja des de primera hora de la tarda per poder gaudir d'una tarda plena d'activitats a Brunyola.

La festa es clourà, com ja és tradició, amb la cantada d'havaneres amb el grup Els Pescadors de l'Escala, que anirà acompanyada d'un rom cremat.


Autor: Redacció


#brunyola


#brunyola





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...