Notícies més llegides



Alt Empordà


Castelló d'Empúries

Bon inici del Festival Terra de Trobadors amb el sopar medieval, concerts, conferències i dansa

Alt Empordà  -  08/09/2018  -  08:57

Terra de Trobadors es perllongarà fins al proper diumenge al vespre i oferirà més de dues-centes activitats


Terra de Trobadors

Terra de Trobadors



Castelló d'Empúries ja viu sota l'influx de l'època medieval; des de dijous passat el Festival Terra de Trobadors converteix aquesta població de l'Alt Empordà en la capital medieval de Catalunya. Els carrers ja estan atapeïts de visitants gaudint dels espectacles, del mercat medieval, de les demostracions d'oficis o les degustacions culinàries de l'època, que ofereixen la trentena d'entitats que participen en el festival.

L'acte més destacat d'aquests dos dies ha estat el Gran Sopar medieval-espectacle en honor al Comte Ponç Hug IV que s'ha celebrat aquest vespre al Pati del Palau de Comtes i que serveix d'inauguració oficiosa del certamen. L'activitat ha començat congregant els comensals davant de la basílica per gaudir de l'espectacle "Ponç Hug IV, el poderós comte-trobador" a càrrec de les entitats de la vila i dirigit pel dramaturg Lluís Graells, i que serveix per asseure el marc històric en el qual es desenvolupa aquesta edició del certamen, i després s'ha conduït fent una cercavila tota la comitiva, formada per quatre-centes persones degudament vestides d'època, fins al menjador, on han gaudit d'un menú inspirat en la gastronomia de l'època (costelló a la mel i escudella) així com d'una desena d'animacions teatralitzades que han amenitzat l'àpat: de bufons a músics, passant per joglars i cavallers.

I avui divendres també, s'ha pogut gaudir de l'exquisit recital que barrejava música medieval i rapsoda "Loidan'Amor Mort vine tost e feneix m'aspre ventura!" de la formació Locus Desperatus i pertanyent al III Cicle de Música culta 'So de Lonh' que ha emplenat de gom a gom la Capella de Santa Clara; de l'amena ponència "Plurimum salis et fellis" del Cicle de Conferències Miquel Pujol Canelles on el llatinista Antoni Cobos ha descobert l'humor dels epigrames de Carles Fages de Climent comparant-lo amb l'obra del clàssic Marcial; de la performance "Ànima" de la companyia de dansa Col·lectiu El Paller; i del trepidant concert que han ofert les gaites gallegues d'Acibreira fent ballar tota una la plaça Verdaguer atapeïda de gent.

El tret de sortida del certamen, però, es va donar dijous a la Capella de Santa Clara amb la primera conferència del Cicle Miquel Pujol Canelles titulada Ponç Hug IV d'Empúries i Ramon Muntaner del filòleg Xavier Renedo, i la posterior lectura dramatitzada del llibret El Bruel de Carles Fages de Climent per part de la companyia Tequatre.

Terra de Trobadors es perllongarà fins al proper diumenge al vespre i oferirà més de dues-centes activitats. Demà, destaca el torneig medieval (18 hores, Camp d'en Capella), l'espectacle de foc de la companyia Excalibur (21 hores, Plaça Mossèn Cinto Verdaguer) , o el concert de la formació neo-medieval Corvus Corax (19 hores, Camp de l'Hort d'en Negre).


Autor: Redacció


#terradetrobadors #tdt18 #castellodempuries


#terradetrobadors #tdt18 #castellodempuries





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...