Notícies més llegides



Baix Empordà


Platja d'Aro

Platja d'Aro ja disposa d'un punt de recàrrega de vehicles elèctrics

Baix Empordà  -  05/10/2018  -  14:58

Durant els primers quatre mesos de funcionament ha generat 140 recàrregues




L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha instal·lat el primer punt de recàrrega públic i gratuït per a cotxes i motos elèctriques a la Travessera del Cavall Bernat amb carrer Nostra Senyora del Carme de Platja d'Aro, on s'han reservat dues places d'aparcament per a aquesta finalitat (fins a dues hores). El model instal·lat per Estabanell Energia és el RVE-PT_MIX 3G de la marca Circutor i disposa de dues preses, una de lenta de 3'7 Kw i una semi-ràpida de 22 Kw. L'Ajuntament hi ha invertit 13.400 euros, amb una subvenció de 3.000 euros de la Diputació de Girona, i l'acció forma part del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible.

En els primers quatre mesos de funcionament, l'aparell ha tingut 140 recàrregues, amb una mitjana d'utilització que supera, com a mínim una l'acció diària. Per fer-lo funcionar cal disposar d'un cable amb endoll schuko, i tot seguit cal escanejar amb un telèfon intel·ligent el codi QR que hi ha al mateix aparell i donar-se d'alta com a nou usuari amb l'avantatge que el número d'identificació personal generat serveix per als diversos punts de càrrega gestionats per e-mobilitat a Granollers, Tona, La Garriga, Sant Cugat del Vallès i Lliçà d'Amunt (per tant amb distàncies màximes de 100 km) i també per interactuar al portal www.e-mobilitat.cat. El punt de càrrega és visible a les plataformes e-mobilitat, electromaps i al lloc web de l'ICAEN, des d'on es pot consultar l'estat el seu estat (ocupat, lliure o no operatiu).

Des de l'any 2016 l'Ajuntament disposa també d'un vehicle amb motor 100% elèctric, una furgoneta Nissan e-NV200, utilitzada per la regidoria de Serveis Municipals, un model sostenible i respectuós amb el medi ambient i que redueix les despeses de manteniment i funcionament -sense benzina, canvi d'oli, ni emissions contaminants-; i molt silenciós; dues característiques que milloren la seva circulació a la via pública i al centre de treball de les Brigades Municipals. La bateria garanteix una autonomia de 170 km i incorpora un sistema de frenat regeneratiu per aprofitar el màxim l'energia. Alhora ofereix dues possibilitats de conducció addicionals per maximitzar-ne l'autonomia: mode Eco (ajusta automàticament la resposta de l'acceleració i el sistema de climatització) i mode B (incrementa la intensitat del sistema de frenat regeneratius i és compatible o independent del mode Eco). La conducció s'efectua amb una caixa de canvis sense embragatge, d'una sola velocitat i quatre modes de conducció.


Autor: Redacció


#platjadaro


#platjadaro





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...