Notícies més llegides



La Selva


Brunyola

El president de la Generalitat, Quim Torra, visita la XXIV Fira de l'Avellana

La Selva  -  06/10/2018  -  16:56

Brunyola presenta la marca pròpia 'Avellana de Brunyola'


Fira de l'avellana / R.Moreno

Fira de l'avellana / R.Moreno



Brunyola i Sant Martí Sapresa tornaren a ser aquest cap de setmana el punt neuràlgic de l'avellana. El municipi celebra durant tot aquest cap de setmana la 24a edició de la Fira de l'Avellana de la Selva, un esdeveniment organitzat per l'Ajuntament de Brunyola i el Consell Comarcal de la Selva plenament consolidat i que arriba, com cada any, amb múltiples activitats per a totes les edats i gustos. "L'avellana és un dels actius de la nostra comarca i, a Brunyola, és el municipi on se'n cultiva més. L'objectiu de la fira és el de donar valor a aquest producte", explica Balliu abans de recordar que de les 470 tones que es recullen anualment a la província, la meitat de la producció arriba de les terres selvatanes.

Tot i aquest ventall de propostes, però, l'eix vertebrador continuarà essent la gran protagonista de la jornada: l'avellana. En aquest sentit, durant els dies de la fira hi ha degustacions i venda d'aquest fruit als espais reservats per als productors de la comarca selvatana i a les parades dels productes artesans, però el plat fort arriba en forma de novetat: la presentació d'una marca pròpia.

'Avellana de Brunyola'

Així doncs, els productors d'avellana de Brunyola i la comarca de la Selva, per tal d'estimular el consum d'aquest producte i realçar la seva qualitat, han creat la marca 'Avellana de Brunyola', que es comercialitzarà torrada, sense clova i envasada al buit. "Es tracta d'un producte de qualitat superior, els mateixos pagesos li donen aquest valor", explica Balliu, qui també apunta que la creació de la nova marca ha estat possible gràcies a la feina de l'ens comarcal i de la Generalitat.

El programa

L'organització, que compta amb la gran tasca de l'Associació Avellana de Brunyola i Comarques Gironines al darrere, ha ideat enguany un programa farcit de propostes. El tret de sortida va tenir lloc aquest divendres amb una botifarrada popular (20.30h) organitzada per l'Associació de Joves de Brunyola i Sant Martí Sapresa, un acte que va introduir l'espectacle 'Màgia Rosa', amb Nanu Ferrari, poc després (21.30h).

La jornada d'aquest dissabte, per la seva banda, s'ha iniciat amb la segona edició de la Marxa Popular Solidària de l'Avellana (sortida a les 9h), una prova benèfica de 10km i que destinarà la recaptació a l'AMPA de l'escola d'educació especial Font de l'Abella. Al migdia, s'ha procedit a la inauguració de la Fira (12h), acte que enguany ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i també ha tingut lloc un vermut amb avellana i degustacions de productes de km0 amb avellanes (13h). A la tarda, petits i grans han pogut gaudir de tallers familiars (16h), de la visita guiada al Castell de Brunyola (16.30h) o d'una animació infantil a càrrec de Jordi Tonietti (17h), mentre que a la nit els assistents podran ballar al ritme de la 12a Avellana Jove, que en aquesta edició comptarà amb la música de Miquel del Roig, Germà Negre o la Masovera Barbuda.

Durant el matí de la jornada dominical hi haurà jocs tradicionals per a totes les edats, xerrades tècniques sobre l'avellana i la seva comercialització, una nova visita guiada al castell i una missa a l'església parroquial amb l'acompanyament de la Coral Ressons de l'Onyar. Ja a la tarda, l'activitat continuarà amb sardanes, més visites guiades al castell, diversos concursos -de collir avellanes a mà o d'esclovellar avellanes, per exemple-, cantada d'havaneres i la cloenda.


Autor: Redacció


#brunyola


#firaavellana #brunyola





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...