Notícies més llegides



+ Notícies


Salt

Salt crearà una xarxa d'itineraris segurs per infants per anar i tornar de l'escola

+ Notícies  -  08/10/2018  -  11:07

La iniciativa s'emmarca dins dels programes "Juguem segurs a Salt" i Educació 360º


Itineraris segurs per infants

Itineraris segurs per infants



Salt està portant a terme una xarxa d'itineraris segurs per a infants entre els seus domicilis i l'escola. El projecte planteja fer tres itineraris que creuin el municipi d'oest a est en tres alçades diferents, per poder arribar a totes les escoles de Salt, d'una manera segura. El primer tram que uneix el barri vell amb la zona escolar pel passeig Marques de camps ja està en funcionament i la resta ho anirà fent de manera successiva.

El programa vol contribuir a l'autonomia dels infants que inicien aquests trajectes tots sols, de manera que prenguin consciència de l'entorn per desplaçar-se amb seguretat i al mateix temps treballant un sentiment de comunitat.

A l'hora de dissenyar els itineraris segurs, des del programa "Juguem segurs a Salt" s'han estudiat els camins naturals que feien els infants i s'ha comprovat que estiguin correctament senyalitzats i disposin dels passos de vianants i els semàfors que garanteixin la seguretat dels escolars.

Els camins estan indicats amb pintura a terra i en el seu recorregut s'ha implicat a comerciants que poden donar refugi als escolars en cas de necessitat. Els començos col·laboradors estan identificats amb un adhesiu a l'exterior i disposen d'un protocol d'actuació per cada cas. D'aquesta manera si un infant es desorienta, es troba malament o es veu afectat per un esdeveniment meteorològic, com ara una tempesta, té un lloc on refugiar-se o demanar ajuda.

Per tirar endavant el projecte s'ha implicat a famílies, la comunitat educativa, les entitats, els mateixos infants, comerciants i administració. Des del programa "Juguem segurs a Salt" es vol potenciar l'autonomia i la llibertat dels infants i assolir un model de mobilitat més sostenible. Paral·lelament, seguint les directrius del projecte Educació 360º, la voluntat és estendre l'educació en tots els temps i espais, no només a l'escola.

Per aproximar els itineraris als infants i joves s'ha volgut fer-ho a través de l'art, de manera que es pugui fomentar la creativitat dels infants i aportar-los eines de comunicació i expressió. Per això es folraran de ganxet els arbres del passeig dels Països Catalans.

Els camins escolars van néixer a la dècada de 1970 a diferents ciutats europees per tal de reduir els accidents en les zones properes a les escoles.


Autor: Redacció


#salt


#salt





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...