Notícies més llegides




La Selva


Santa Coloma de Farners

El Consell Comarcal de la Selva signa un acord amb la Direcció General d'Igualtat per defensar els drets de les persones LGTBI

La Selva  -  09/10/2018  -  13:34

La signatura ha anat a càrrec de la directora general d'Igualtat, Mireia Mata, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balli




El Consell Comarcal de la Selva i la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han signat aquest dimarts al matí un acord per a impulsar un nou Servei d'Atenció Integral (SAI) per a defensar els drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI).

La signatura ha anat a càrrec de la directora general d'Igualtat, Mireia Mata, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu. També hi han assistit la directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta i el conseller d'Atenció a les Persones, Pere Garriga.

En el transcurs de l'acte de signatura, el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu, ha assenyalat: "Des de la comarca de la Selva, volem lluitar per aconseguir que no només els grans nuclis urbans siguin espais socialitzadors i segurs." En aquest sentit, ha assegurat: "Treballarem perquè volem que els nostres municipis i petites ciutats siguin també espais on es pugui viure obertament l'opció sexual o identitat de gènere."

Tal com ha fet referència Balliu en el seu parlament, moltes persones del territori decideixen anar a viure a grans ciutats properes, com Barcelona, que permeten aquests espais de visibilització i benestar.

Diverses investigacions recents, de caire internacional, indiquen com una de les situacions discriminatòries més freqüents de les persones LGTBI són els sexilis. Els sexilis són aquelles migracions obligades a espais públics que afavoreixin l'anonimat i les opcions socials i lúdiques lliures de discriminació per raons sexuals i/o de gènere.

Per la seva banda, la directora general d'Igualtat, Mireia Mata, ha assenyalat: "Avui hem fet un gran pas endavant en la garantia dels drets LGTBI a la comarca de la Selva." I és que, tal com ha assegurat: "Quan es parla de drets humans cal fer tot el que estigui en les nostres mans per tal de garantir que totes les persones tinguin els mateixos drets". Per això, des de la Generalitat, des de fa temps treballem per protegir aquest col•lectiu. Amb la posada en marxa d'aquest nou servei fem un pas més perquè que aquest col•lectiu disposi de tot el suport i tota l'atenció necessària.

El desenvolupament de la Llei 11/2014, per garantir els drets de les lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia inclou la creació d'aquests serveis, que faciliten atenció de qualitat i proximitat a persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El Servei d'Atenció Integral de la Selva

El SAI de la Selva té com a objectius principals la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGTBI del municipi, dissenyarà estratègies de sensibilització i establirà canals d'atenció, suport i acompanyament a víctimes de LGTBIfòbia.

Actualment hi ha oberts més de 43 serveis d'atenció integral a la diversitat sexual i de gènere arreu de tot Catalunya. Aquests serveis han d'oferir un servei d'atenció integral per atendre les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l'orientació sexual, la identitat de gènere o l'expressió de gènere, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les necessitats d'aquestes persones; com indica la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbila, la bifòbia i la transfòbia a l'article 9.


Autor: Redacció


#laselva


#laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...