Notícies més llegides




La Selva


Anglès

Trobada d'artesania artística del projecte COOP'ART

La Selva  -  11/10/2018  -  13:29

Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar el potencial del sector de l'artesanat artístic, i contribuir a la valorització del patrimoni cultural i l'atractiu turístic del Ter-Brugent




La sala Fontbernat d'Anglès va acollir la trobada d'artesania del Ter-Brugent en el marc del projecte COOP'ART, que gestiona l'ens comarcal en sis municipis d'aquesta àrea. La trobada, que es va fer dilluns 8 d'octubre, va reunir diferents agents vinculats als àmbits artesanals i artístics que treballen a la zona del Ter-Brugent, en un ventall de disciplines que va des del moble artesà fins la confecció de roba per infants, passant pel disseny, la creació en fusta, la bijuteria, la talla, la pintura, etc.

En el transcurs de la sessió es van presentar els resultats preliminars de la diagnosi del sector artesanal-artístic del Ter-Brugent i es van posar en comú amb els assistents les idees clau. Així, es va treballar entorn de les principals dificultats i oportunitats d'aquest sector i es van plantejar les prioritats a tenir en compte dins les actuacions a realitzar en el marc del projecte COOP'ART els pròxims dos anys.

Aquest és un projecte transfronterer on participen diferents regions franceses del Midi-Pyrénées i el Languedoc-Roussillon, i de Catalunya. Des de l'ens selvatà es gestiona el projecte en sis municipis de l'àrea del Ter-Brugent: Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sant Feliu de Pallerols i Susqueda. Així, de cara els dos pròxims dies, entre 2018 i 2020 el projecte contempla diverses actuacions de suport al sector de l'artesania artística com ara formacions, assessorament empresarial, intercanvi professional, esdeveniments de promoció, etc.

El projecte és cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L'objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.


Autor: Redacció


#angles #laselva


#angles #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...