Notícies més llegides



La Selva


Santa Coloma de Farners

El servei de creació d'empresa del Consell Comarcal de la Selva ha atès un total de 165 emprenedors durant els sis primers mesos de l'any

La Selva  -  17/10/2018  -  15:46

Una de les dades que cal destacar és que el 58% dels nous llocs de treball han estat negocis promoguts per dones i d'aquests nous llocs de treball, un 28% per joves de menys de trenta anys




El servei de creació d'empresa del Consell Comarcal de la Selva ha atès un total de 165 emprenedors durant els sis primers mesos de l'any 2018. Es tracta d'unes sessions individualitzades d'informació i orientació en què aquells emprenedors de la comarca que volen impulsar el seu propi negoci reben en una primera sessió que es fa de forma individualitzada una anàlisi del projecte de negoci i orientació sobre el procés d'assessorament per tirar-lo endavant. Paral·lelament se'ls informa dels tràmits a seguir i de les possibles ajudes i subvencions a què poden accedir.

Assessorament per a la posada en marxa del negoci

Pel que fa a l'assessorament per a la posada en marxa del negoci, el Consell Comarcal de la Selva ha assessorat durant el primer semestre de l'any un total de 64 emprenedors, que han continuat assessorant-se amb la idea de valorar la viabilitat del projecte: i 33 ja han donat d'alta la seva activitat. En total s'han creat 43 nous llocs de treball entre autònoms i treballadors. Aquesta fase d'assessorament està pensada per als emprenedors que, després d'haver participat en la fase d'informació i orientació, decideixen tirar endavant el procés d'anàlisi de viabilitat del projecte de negoci. Els principals objectius del procés són ajudar-los a analitzar la viabilitat tècnica i financera del projecte de negoci i acompanyar-los en tot el procés de posada en marxa. Els tècnics juntament amb cada emprenedor, marquen un itinerari personalitzat per anar treballant les diferents parts del projecte i desenvolupar el pla d'empresa.

Pel que fa a el perfil de les activitats d'aquests nous llocs de treball, l'hostaleria n'ha creat 7, el comerç 7, la perruqueria i l'estètica 2, el centre de teràpies 2, reformes i instal·lacions 2, transport 3 i altres àmbits han permès la creació de 10 llocs de treball més.

Una de les dades que cal destacar és que el 58% dels nous llocs de treball han estat negocis promoguts per dones i d'aquests nous llocs de treball, un 28% per joves de menys de trenta anys.

El conseller d'empresa, Pere Mas, ha destacat la gran feina que s'està duent a terme des del servei empresa de l'ens comarcal. En aquest sentit ha assenyalat que, a banda de l'assessorament a l'inici del projecte, una altra de les fases que són fonamentals a l'emprenedoria és el suport que aquests nous emprenedors tenen a l'hora de consolidar les seves empreses. Per això, des del servei se'ls ofereix un suport durant els primers mesos i anys de funcionament del negoci, que ha de servir per analitzar l'evolució global de l'activitat i poder-la orientar en tots aquells aspectes que no estiguin funcionant correctament. Aquest tipus de seguiment es va mantenint durant els tres primers anys de vida de l'empresa, al llarg dels quals l'emprenedor/a pot participar en tutories amb assessors del servei per anar replantejant l'estratègia empresarial i adaptar-la a la realitat socioeconòmica del seu mercat.

Accions formatives i de sensibilització

A més de les sessions individualitzades d'informació i orientació, d'assessorament per a la posada en marxa del negoci, el suport a la consolidació d'empreses i el seguiment d'aquestes, des del servei de creació d'empresa es realitzen altres activitats com les sessions de formació i les accions de sensibilització. Pel que fa a les accions de formació que s'han fet durant els primers sis mesos de l'any, se n'han fet un total de 21. Pel que fa a les accions de sensibilització, s'han realitzat un total d'11 accions a diferents instituts de la comarca per donar a conèixer l'autoocupació. Paral·lelament s'han realitzat tres networkings amb més de 50 assistents cadascun.

Actualment hi ha un total de 10 punts d'atenció del servei (Xarxa Emprèn Empresa de la Selva) als municipis d'Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Lloret de Mar, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres i Vilobí d'Onyar. Això significa que a més de disposar del servei comarcal a Santa Coloma, s'ha signat un conveni amb tots aquests municipis i això fa que els tècnics d'empresa del Consell es desplacin a aquests municipis per tal de donar servei als emprenedors d'aquestes poblacions.


Autor: Redacció


#emprenedors #laselva


#emprenedors #laselva





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...