Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

Banyoles instal·larà un Punt Lila per promoure una Festa Major responsable entre els joves

Pla de l'Estany  -  18/10/2018  -  14:10

Se situarà a la zona de barraques durant tots els dies de la festa i s'hi promouran actituds responsables, a més d'oferir-los assessorament




L'Ajuntament de Banyoles instal·larà per primera vegada un Punt Lila a la zona propera a barraques amb l'objectiu de prevenir el consum d'alcohol entre els joves. Tècnics de joventut, festes i salut han portat a terme xerrades als instituts per sensibilitzar els alumnes i promoure una festa major responsable i també s'ha ofert formació a les entitats que tindran barraca.

La regidora de Benestar Social i Educació, Ester Busquets, ha explicat que el Punt Lila "neix amb la voluntat de ser un espai de referència per als joves per acompanyar-los i assessorar-los en tots aquells dubtes o problemes que puguin tenir mentre estan de festa i que puguin gaudir d'unes festes plenament saludables". Ester Busquets ha destacat que "volem que hi trobin l'ajuda que necessitin en cada moment".

En aquest sentit, al Punt Lila els joves hi trobaran tècnics de salut i benestar social que els oferiran informació i assessorament. A més, podran fer-hi activitats alternatives com jocs de taula, cartes o dinàmiques diverses per passar-ho bé. Els joves que visitin el Punt Lila rebran un braçalet amb el telèfon del Punt Lila perquè, en cas que ho necessitin, puguin trucar-hi i també els donaran una ampolla d'aigua. El Punt Lila estarà obert cada dia coincidint amb els horaris d'activitats nocturnes a la zona de Barraques.

Xerrades als instituts i a barraques

Paral·lelament a la instal·lació del Punt Lila per les festes, en les darreres setmanes, tècnics de Salut i Joventut de l'Espai Jove Cal Drac, de Festes i dels Mossos d'Esquadra han portat a terme xerrades als alumnes de 3r i 4rt d'ESO dels instituts de Banyoles amb l'objectiu de sensibilitzar els més joves per prevenir el consum d'alcohol, les agressions sexistes o les baralles i informar-los de la instal·lació del Punt Lila per les festes. La regidora de Benestar Social ha explicat que "les xerrades han tingut molt bona acollida i tant els professors com els alumnes han agraït que els tècnics els hagin ofert informació especialitzada que esperem que els ajudi a gaudir d'una festa més saludable".

En el mateix sentit, s'han portat a terme dues xerrades per formar les entitats de Banyoles que tindran una barraca sobre dispensació responsable d'alcohol i sobre com actuar davant la violència sexista.

Agents joves de salut

Dins el marc de la campanya, l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Banyoles està portant a terme també un curs gratuït per formar agents joves de salut. Durant set sessions, els joves participants, d'entre 14 i 18 anys, aprendran eines i recursos per respondre i actuar davant diferents situacions: primers auxilis i reanimació, violència masclista i violència a les xarxes socials, alimentació i trastorns alimentaris, consum responsable, sexualitat, ... Un cop acabin el curs, els nous agents de salut gravaran un vídeo de sensibilització que es mostrarà als instituts de Banyoles i també seran agents actius en festes i esdeveniments de Banyoles.


Autor: Redacció


#banyoles


#banyoles





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Salvador Vergés / GN

Salvador Vergés

Girona necessita un bon Govern. Catalunya necessita lideratge

Un moment en què cal definir quin model de país volem per a Catalunya...


alt - Feijóo en la campaña del PP

Carles Enric

Feijóo, la duda andante

Aunque Feijóo podría ser un mejor gestor y político que su adversario, las dudas constantes le at...