Notícies més llegides




El Ripollès


Ripoll

Ripoll completa la implementació de la circulació en anella al centre

El Ripollès  -  18/10/2018  -  16:09

Aquest model, que s'ha anat desplegant progressivament, redueix embussos i col·lapses i pacifica la velocitat a l'interior de la població


Ripoll

Ripoll



Ripoll ha completat la implementació de la circulació en anella al centre urbà, un model que pacifica el trànsit i millora la seguretat dels vianants. Aprofitant que s'han fet obres per reparar el pas a nivell del ferrocarril transpirinenc de Ripoll a Puigcerdà i el tall forçós de la circulació rodada, el consistori ha completat la implementació dels cediu al pas i els elements pacificadors de la velocitat de vehicles al Pont de l'Arquet en direcció a la Plaça Gran i el carrer Macià Bonaplata.

La sortida de la Plaça Gran invertirà el sentit de prioritat del cediu el pas en relació als que provenen de la carretera de Barcelona pel Pont de l'Arquet. La sortida prioritària afavorirà la circulació per l'anella de sentit únic perimetral al barri històric de la capital del Ripollès.

Aquest model, que planteja la circulació rodada al centre del municipi com una gran anella o rotonda amb sentit de prioritat pels que circulen al seu interior, permet reduir els embussos i col·lapses que es produïen a les hores punta de sortida de la feina i d'entrada i sortida a l'escola i pacifica la velocitat a l'interior de la població i en els seus accessos radials per la carretera de Ribes, la carretera de Sant Joan, la carretera de Barcelona i el carrer del Progrés. A més, contribueix a una millora de la seguretat dels vianants i dels passos de zebra, i de les zones escolars i les zones comercials, de serveis i equipaments del centre històric.

Aquesta darrera actuació completa d'altres accions que s'havien anat posant en marxa de forma progressiva en els darrers anys, com la implementació del cediu el pas a la carretera de Ribes amb el carrer Berenguer el Vell; al carrer Doctor Raguer amb el del Bisbe i del Passeig Honorat Vilamanyà amb el carrer del Progrès, una acció que ha contribuït a pacificar la velocitat i reduir els perills per als vianants del sector del centre cívic cultural Eudald Graells. També ha millorat la seguretat en el pas de zebra que connecta el barri del Ninot i de l'estació amb el centre per la passera de la Lira i, en general, al conjunt de la zona del Passeig de Sant Joan, un entorn amb serveis i comerços i on se celebra una part del mercat setmanal dels dissabtes.


Autor: Redacció


#ripoll


#ripoll





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...