Notícies més llegides



Política


Catalunya

ERC guanyaria les eleccions i JxCat perdria 10 escons

Política  -  23/11/2018  -  17:32

Segons el darrer baròmetre del CEO, Oriol Junqueras és el polític més ben valorat pels electors catalans


Oriol Junqueras, ERC

Oriol Junqueras, ERC



Si avui es celebressin eleccions al Parlament de Catalunya, ERC assoliria la victòria i esdevindria la primera força de l'independentisme. Almenys aquest és el pronòstic del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Segons les dades del darrer baròmetre, els republicans guanyarien els comicis amb una forquilla d'entre 36 i 38 escons.

En segona posició quedaria Ciutadans. El partit liderat per Inés Arrimadas aconseguiria entre els 29 i 30 escons, i Junts per Catalunya (JxCat) seria el gran derrotat, ja que perdria fins a 10 escons. A banda d'ERC, el partit que en sortiria més beneficiat seria la CUP, que arribarien als 10-11 escons.

Pel que fa a la resta de partits de l'hemicicle, no es produeixen tants canvis. El PSC es mantindria en els actuals 17 escons i Catalunya en Comú-Podem creixeria fins als 12-13 escons. Per últim, el PP perdria 1 o 2 dels actuals 4 diputats.

Altres dades del CEO

La victòria d'ERC ve acompanyada per la bona valoració del seu líder. Segons el baròmetre del CEO, Oriol Junqueras obté un 5,97 i esdevé el polític més ben valorat pels electors. Marta Rovira (5,16), també d'ERC, Elisenda Alemany (5,04) i Carles Riera (5,01) són els altres polítics que aproven. No tenen la mateixa sort Carles Puigdemont, Quim Torra, Miquel Iceta i Inés Arrimadas. Tots ells queden suspesos pels electors.

En el darrer baròmetre del CEO, també apareixen altres dades d'interès. La primera, que el 'sí' a la independència obtindria un 47,2% dels vots mentre que el 'no' baixaria fins al 43,2%. La segona dada destacable és el fet que ERC també seria el partit català més escollit en unes hipotètiques eleccions espanyoles. En el cas que es fessin comicis al Congrés dels Diputats, els republicans obtindrien entre 14 i 15 escons. En Comú Podem perdria entre 1 i 2 diputats, i el PSC es mantindria. La cara de la moneda seria Ciutadans, que podria guanyar entre 1 i 3 diputats mentre que la creu seria el PP, que perdria entre 4 i 5 diputats.


Autor: Redacció


#erc #catalunya


#erc #catalunya





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...