Notícies més llegides



Política


Girona

Més de 1000 signatures per un Pla Local d'Habitatge a Girona

Política  -  28/11/2018  -  21:44

La iniciativa ciutadana pel dret a l'habitatge insta l'Ajuntament de Girona a fer una política ben planificada i efectiva per garantir el dret a l'habitatge a la ciutat


signatures per un Pla Local d’Habitatge a Girona

signatures per un Pla Local d’Habitatge a Girona



Aquesta tarda els impulsors de la iniciativa ciutadana pel dret a l'habitatge, que va presentar-se públicament el mes de setembre, han registrat 1100 signatures per tal que la proposta comenci a tramitar-se a l'Ajuntament de Girona. D'aquesta manera, s'ha superat el llindar de l'1% de persones empadronades a la ciutat majors de 16 anys que exigeix el reglament municipal de participança.

L'objectiu de la iniciativa ciutadana és aconseguir que l'Ajuntament de Girona aprovi un Pla Local d'Habitatge, un instrument pendent a la ciutat des de fa anys. Els impulsos demanen que aquest Pla consti d'una diagnosi de la situació de l'habitatge a la ciutat, i un pla d'actuacions detallat, que inclogui calendari d'execució, recursos necessaris i indicadors de seguiment.

En concret, la petició registrada reclama que el Pla inclogui almenys cinc grans mesures, que són ampliar el parc públic d'habitatge; impulsar una moratòria de pisos turístics; sancionar l'ús anòmal de l'habitatge; crear incentius al lloguer a petits propietaris a través de la borsa municipal o d'entitats socials; i finalment crear un observatori de l'habitatge.

Un cop presentada la iniciativa, s'iniciarà un període d'exposició pública de 30 dies, i posteriorment s'haurà de convocar la comissió informativa o òrgan pertinent per valorar la petició, que els impulsors demanen que sigui la Taula Local pel Dret a l'Habitatge. Si aquest òrgan accepta la proposta, llavors s'iniciarà el tràmit administratiu que culminarà amb el debat al Ple municipal. Els impulsos han animat la ciutadania a fer aportacions a la iniciativa durant el període d'exposició pública, i han demanat als diferents grups que permetin l'entrada a tràmit de la petició per tal que pugui arribar al Ple.

Finalment, han alertat que "hi ha una autèntica emergència habitacional i una vulneració creixent del dret a un habitatge digne", per la qual cosa consideren que "el govern hauria de deixar d'anunciar mesures aïllades, i fer una política d'habitatge estratègica, ben planificada i efectiva". La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de les diferents entitats pel dret a l'habitatge de la ciutat, i també amb el suport i l'impuls de la CUP-Crida per Girona.


Autor: Redacció


#habitatge #girona


#habitatge #girona





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...