Notícies més llegides



La Selva


Sant Hilari Sacalm

Presentació i adhesió al manifest 'Sant Hilari Sacalm sense fum'

La Selva  -  07/12/2018  -  07:47

El projecte també preveu donar suport a les escoles per a treballs educatius relacionats amb l'hàbit del tabac, així com eines per a pares i mares per a tractar aquest tema amb els fills




El projecte "Sant Hilari sense fum", es va aprovar per unanimitat al Ple de l'Ajuntament del passat mes d'octubre. El projecte s'emmarca dins la proposta de la Secretaria de Salut Pública, que vol evitar la iniciació d'infants i joves a l'hàbit de fumar i l'exposició al fum ambiental. Això s'aconsegueix fent que en el seu entorn habitual no hi hagi persones fumant, sensibilitzant als adults com a referents i informant als menors del risc del consum de tabac.Paral·lelament, els CAP de Girona van iniciar una campanya, amb l'eslògan "Fem salut, gràcies per no fumar", que busca allunyar el tabac de les entrades dels centres de salut.

A casa nostra neix d'una proposta de la Taula Sectorial de Sanitat formada per agents de salut del municipi. En una primera fase, el projecte preveu retolar com a espai sense fum els entorns, especialment les entrades dels centres educatius. En una segona fase, les instal·lacions esportives i, finalment, edificis municipals, com casa de cultura, biblioteca, ...etc.

La presentació i adhesió al manifest es va fer el passat 5 de desembre a les 6 de la tarda a la Sala Noble del Museu Guilleries. En l'acte les escoles van firmar i després penjar plaques als centres escolars declarant-los espais sense fum. En una segona fase, es retolaran les instal·lacions esportives i, en una tercera, altres edificis municipals (biblioteca, casa de cultura...etc.)

El projecte també preveu donar suport a les escoles per a treballs educatius relacionats amb l'hàbit del tabac, així com eines per a pares i mares per a tractar aquest tema amb els fills. També s'ofereix als professionals dels centres educatius i instal·lacions esportives un tractament gratuït per a deixar de fumar.

La presentació va comptar amb la presència de:

Sr. Jordi Moragas, regidor de Salut de l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

Sr. Carles Mundet, cap del Servei de Promoció de Salut de Girona

Montserrat Pindea, referent de tabac al Cap de Sant Hilari Sacalm


Autor: Redacció


#santhilari


#santhilari #sensefum





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...