Notícies més llegides



OLOT 'Ciutat dels Detalls'


Olot

El nucli antic d'Olot es mou

OLOT 'Ciutat dels Detalls'  -  10/12/2018  -  17:43

Els emprenedors del projecte 'El Taller dels Sastres' comencen a preparar els locals. Aquest dissabte 15 de desembre, exposaran les seves idees, mostraran els locals en construcció i ho complementaran amb un Mercat d'Artistes i Artesans, demostracions, xerrades i exposicions




El taller d'estampació i disseny, 1/30; el taller de tapisseria i restauració de mobles, Verd.deGris i el taller de costura creativa, l'Atelier, comencen a preparar els locals del voltant del carrer dels Sastres. Per això, aquest dissabte 15 de desembre, conjuntament amb l'Associació La Iera i DinàmiG-Ajuntament d'Olot, conviden tothom qui vulgui a visitar els espais que estan millorant i a la diversitat d'activitats que ho complementaran: Mercat d'Artistes i Artesans, demostracions, xerrades i exposicions.

Aquestes activitats s'emmarquen en el projecte "El Taller dels Sastres", un projecte que forma part del Pla Integral d'Accions de Millora del Nucli Antic (PIAM) i que és una prova pilot que preveu que es pugui anar ampliant a altres espais del centre d'Olot amb l'objectiu de diversificar l'oferta cultural i econòmica del Nucli Antic i posar en ús els locals desocupats.

Per aquest dissabte 15 de desembre hi ha previstes diverses activitats organitzades per l'Associació La Iera i DinàmiG-Ajuntament d'Olot. Des de les 10 h del matí a les 13 h i de les 17 h fins a les 19 h del vespre, el programa inclou un mercat amb demostracions i tallers a la Plaça Campdenmàs amb Mercat d'Artistes i Artesans, un taller de ceràmica Rakú, una demostració de torn de peu, una demostració de forja, l'elaboració de sucs de poma i un taller de dibuix en directe. Tots ells dinamitzats per integrants de l'associació la Iera.

A les 10.30h tindrà lloc la xerrada "Parlem d'Art i Artesania amb David Santaeulària" a El Racó de la Font, i a les 12.30h els parlaments i la presentació del projecte "El Taller dels Sastres", a la Plaça Campdenmàs.

A la tarda, a partir de les 17h s'iniciaran les activitats amb la xerrada "Parlem d'Economia Social" a l'Espai-Cafè 6T7 a càrrec d'Òscar Gussinyer. Tot seguit a les 18h a la plaça Campdenmàs, hi haurà l'actuació de Búnker, Poesia elèctrica amb Gisela Arimany i Esther Roca, i finalment a la mateixa plaça es comptarà amb l'espai dedicat a la música de Trave Cigar Box & Mr. Praiets – Surf, Punk, Dirty Blues que tancarà aquesta jornada de presentació, que finalitzarà amb un tast de xocolata desfeta, on es podran obtenir els tiquets participant a la gimcana organitzada pels paradistes del Mercat d'Artistes i Artesans. Paral·lelament a aquestes activitats s'organitzen exposicions a El Racó de la Font, amb "Gebt dek BARri acrílics sobre fusta de bel boscCK" i "Artesanes del segle 21 de Maura Sullivan" a l'Espai-Cafè 6T7 que es podran visitar al llarg dels propers dies.

Paral·lelament, s'obriran les persianes d'altres locals on hi haurà exposicions, com la mostra col·lectiva Creadors La iera i informació del projecte El Taller dels Sastres als locals del carrer Sastres, 12 i al carrer Carnisseries 3, l'exposició "Força de Marc Lorente Genís" en un espai dedicat als alumnes de l'Escola d'Art d'Olot al local del carrer Sastres, 27, i finalment un recull de les diferents propostes recollides a través del hashtag #FemSastres.

Al llarg de tot el dissabte 15, en els tres espais de treball dels emprenedors, s'hi farà jornada de portes obertes i s'hi oferiran explicacions dels tallers i formacions previstes per a diferents públics.

En una segona fase, es preveu que s'ampliïn les visites i als locals dels Artesans i es complementi amb activitats per conèixer més fons la història del carrer, així com una xerrada sobre "Regeneració urbana" i la intervenció col·lectiva a la façana del carrer dels Sastres a càrrec d'Artistlove amb la voluntat de continuar la recuperació de comerços artesans que hi havia hagut aquesta zona, reivindicar la figura de l'aprenent i dels oficis i impulsar la creació de nous projectes empresarials singulars dins el municipi.


Autor: Redacció


#olot


#olot





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...