Notícies més llegides




Política


Girona

La CUP a Girona demana que es destini el 30% dels edificis de nova construcció a habitatges de protecció oficial

Política  -  18/01/2019  -  12:25

Laia Pèlach: "És necessari trobar una alternativa al model actual. El govern de CiU ha posat una catifa vermella a la bombolla especulativa que estem patint"




La CUP per Girona demana que es destini el 30% del sostre dels edificis de nova construcció i els sotmesos a rehabilitació integral a habitatges de protecció oficial de gestió pública i municipal. La formació independentista proposa modificar les normatives escaients per tal d'establir l'obligatorietat de la mesura.

Es tracta d'una mesura que pretén combatre la greu crisi d'habitatge que viu la ciutat. Des de 2014 el preu mitjà del lloguer d'un pis a Girona s'ha incrementat un 29%. La ciutat ha passat d'una mitjana de 466€ mensuals a 603€ l'any 2018, cosa inevitablement provoca l'expulsió de moltes veïnes i veïns dels seus barris i impossibilita l'emancipació del jovent.

La formació independentista denuncia que la manca de parc públic d'habitatge és una de les causes de l'escalada dels preus de lloguer. Actualment Girona només disposa d'un 0,56% de parc públic, una xifra molt per sota de moltes ciutats d'àmbit europeu que oscil·len entre el 15 i el 20% però també molt per sota de la mitjana catalana del 2%.

Laia Pèlach, portaveu de la CUP a l'Ajuntament, considera que "és necessari trobar una alternativa. L'actual govern de CiU ha posat una catifa vermella a la bombolla especulativa que estem patint. És mentida que des del consistori no es puguin aplicar mesures per abaratir els preus del lloguer." Per a la regidora "garantir el dret a l'habitatge "passa per posar límits a l'especulació a través de les eines de què ja disposem i alhora ampliar el parc social d'habitatge amb múltiples mesures."

Entre les mesures que proposen els cupaires també hi figura la de convertir edificis de titularitat pública en desús destinats a usos no residencials en habitatges.

També es proposa declarar algunes zones de la ciutat Àrees de Conservació i Rehabilitació amb l'objectiu de garantir un ús adequat de l'habitatge, de promoure la regeneració del teixit urbanístic i la conservació de l'habitatge en estat molt deficient, així com d'evitar processos d'especulació immobiliària o que comportin riscos per a la cohesió social.

La CUP - Crida per Girona presentarà les mesures en una moció al Ple de l'Ajuntament i aquestes es traslladaran a la Taula de Coordinació Local per al Dret a l'Habitatge per tal que en faci un seguiment de la seva aplicació.


Autor: Redacció


#girona


#girona #lacup





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...