Notícies més llegides




Pla de l'Estany


Banyoles

'la Caixa' i l'Ajuntament de Banyoles presenten la seva aliança per superar la pobresa infantil

Pla de l'Estany  -  25/01/2019  -  18:24

Col·laboraran en la implantació a Banyoles de CaixaProinfància, el programa de "la Caixa" centrat en l'atenció a famílies amb nens i nenes d'entre 0 i 18 anys en situació de vulnerabilitat




L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i el subdirector general de la Fundació Bancària "la Caixa", Marc Simón, han presentat avui un acord per impulsar el programa CaixaProinfància amb l'objectiu de treballar per la superació de la pobresa infantil a Banyoles.

CaixaProinfància és el programa de "la Caixa" dirigit a famílies amb nens i joves de fins a 18 anys en risc o situació d'exclusió social. L'entitat bancària destinarà un pressupost de 75.000 euros anuals al desenvolupament del programa a Banyoles.

"la Caixa" i l'Ajuntament de Banyoles identificaran i analitzaran conjuntament les situacions de pobresa i vulnerabilitat existents a Banyoles. Aquestes realitats requereixen anar més enllà de l'atenció a necessitats puntuals i realitzar plantejaments d'actuació globals que ajudin a la transformació de la situació dels infants i les seves famílies. En aquesta línia, es definirà una proposta de serveis conjunta que aglutini recursos públics i privats així com projectes socials innovadors del territori. Desenvoluparan aquests serveis quatre entitats col·laboradores de CaixaProinfància: Associació d'Iniciatives Socials, Càritas Diocesana de Girona, Consell Esportiu del Pla de l'Estany i SUARA Cooperativa. Totes elles treballaran en xarxa, coordinades per la Fundació Heka.

Promoció socioeducativa

CaixaProinfància treballa per trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills i fomentar la igualtat d'oportunitats. El programa es dirigeix a la infància en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social, amb la finalitat de promoure i acompanyar el seu desenvolupament de forma integral, afavorint les polítiques de millora de l'equitat i la cohesió social.

Un dels objectius fonamentals de CaixaProinfància és garantir la promoció educativa dels menors, entenent que d'aquesta dependrà, en gran part, el seu benestar futur. CaixaProinfància també treballa per contribuir en la millora de la renda familiar, mitjançant ajudes a béns bàsics. Això es concreta en el desenvolupament de cinc grans línies de treball:

- Reforç educatiu: atenció logopèdica, psicomotora, grups d'estudi assistit, reforç individual, aules obertes i ajudes per a l'equipament escolar. .

- Educació no formal i temps lliure: centres oberts, campaments i activitats d'estiu.

- Suport educatiu familiar: tallers educatius familiars i centre maternoinfantil.

- Atenció i teràpia psicosocial: personalitzada o amb famílies i tallers terapèutics grupals.

- Promoció de la salut: ajudes per a alimentació i higiene infantil, ulleres i audiòfons.


Autor: Redacció


#banyoles #caixabank


#banyoles #caixabank





Comentaris (0)


La finalitat d'aquest servei és sumar valor a les notes i establir un contacte més fluid amb els nostres lectors. Els comentaris han acotar al tema de discussió. S'apreciarà la brevetat i claredat dels textos, i el bon ús del llenguatge: les males paraules i els insults no seran publicats


Comentaris a Facebook


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia

Canal motor
Farmacias
Cronicas del congreso
Perpignan la Rayonnante
Tecnologia

radio en directo Radio en directo

radio en directo Radio en directo (Deportivo)

Gastronomia I Classificats


Imatges del dia



Enlaces de interes

Opinió


alt - Alejandro Fernández

Carles Enric

Alejandro y el momento histórico

El Partido Popular ha elegido a Alejandro Fernández como su candidato para las próximas elecciones...


alt - El presidente del PP de Cataluña, Alejandro Fernández

Carles Enric

PP y Ciudadanos deben ir juntos en las elecciones

El abandono del PSOE a sus votantes para mantener a Pedro Sánchez deja a su candidatura en una posi...